donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenAmbitie spat af van FC Boshuizen-doelman Mohammed Ben Zlaouia

Ambitie spat af van FC Boshuizen-doelman Mohammed Ben Zlaouia

-

FC Boshuizen is als nummer zes de winterstop in gegaan in de eerste klasse B. Qua verliespunten staat de Leidse ploeg zelfs vierde en dat heeft veel te maken met een goede eindsprint. Op 21 november werd Spartaan’20 overtuigend met 4-1 verslagen en een week later werd Den Hoorn ruimschoots aan de kant geschoven (0-4). Het kan en moet nog beter om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen, maar doelman Mohammed Ben Zlaouia heeft er veel fiducie in dat zijn ploeg komt bovendrijven. De sluitpost is bezig aan zijn tweede seizoen op de Boshuizerkade en doet het prima tussen de palen.

,,Ik ben overgekomen van Voorschoten’97. Daar heb ik in de jeugd gespeeld en bij de overgang naar de senioren had ik Stephan van der Niet voor mij, een kind van de club. Hij staat al jaren onder de lat en vervang je niet zomaar. Je moet ook de kansen krijgen om door te stoten, maar ik had het idee dat dit nog wel even kon gaan duren. Daarvoor was ik al wel gescout door BVO’s dus het is niet zo dat ik er weinig van kan. Bij FC Boshuizen heb ik mijn kansen gekregen en gegrepen. Jeffrey Loozen heeft mij op deze club als keeperstrainer veel geleerd. Hij speelde hier vorig jaar zelf nog overigens. Hij voorzag mij van veel tips en ik ben daar zeker niet minder van geworden. Natuurlijk moet ik wel blijven presteren want met mijn 19 jaar ben ik wel jong en ik heb Risheet Sager Lal achter mij. Concurrentie is echter goed en ik loop daar niet voor weg. Prettig in elk geval dat ik op dit niveau mijn kans heb gekregen.”

Het woord ‘prettig’ valt ook als het over de prestaties van FC Boshuizen gaat. ,,We hebben veel nieuwe jongens moeten inpassen na de zomer en hadden de pech met een aantal langdurig geblesseerde spelers. Ik noem bijvoorbeeld Noah Libbenga, Nabi Hakimzadeh, Risheet en Denzel James. Dus het was eerst wennen aan elkaar en we moesten door de afwezigen zoeken naar de juiste poppetjes en balans. Dat is meer en meer beter gegaan. Na een mindere fase staken we de koppen bij elkaar en zijn vanaf dat moment als een team gaan spelen. Dan zie je dat deze groep veel mogelijkheden heeft. De resultaten liepen daar parallel aan. We staan er meteen een stuk beter voor en ik zie nog meer progressie. De club is ambitieus en zo ook trainer Roberto Escudero. Ik zelf wilde ook al altijd hogerop en dat kan met deze club en daarna zie ik wel hoe het loopt.”

Over Escudero gesproken. ,,Hij geeft mij veel vertrouwen. Hij laat mij ook zien waarin ik nog beter moet worden, maar dat mag ook als je nog niet eens twintiger bent. Ik denk dat ik sterk ben in de 1 op 1 en beschik over een katachtige reflex. Wat beter kan, is dat ik situaties beter moet gaan inschatten. Zeker bij dode spelmomenten. Daar werken we in elk geval aan.”

Met FC Boshuizen wil Zlaouia hogerop. ,,We willen de vierde divisie halen straks. En waarom ook niet? We oefenden recent tegen Zwaluwen Vlaardingen en verloren pas vlak voor tijd met 3-2 na een 1-2 voorsprong. Tegen een team van Katwijk sparden we en hielden we lange tijd stand. Na een uur stond het nog 2-2. Pas laat liepen ze uit naar 5-2, maar wij speelden in die potten ook nog eens met spelers van Onder23. Wanneer je dat op de mat kan leggen, moet je ook voor het hoogst haalbare gaan in deze klasse. We hebben in competitieverband best onnodig punten laten liggen. Dat mogen we onszelf aanrekenen. Dat kwam vooral omdat we niet als team voor de dag kwamen. Dat is nu echter verleden tijd en gaat niet meer voor komen.”

Net als veel spelers hoopt de doelwachter dat er snel weer gespeeld mag worden. ,,Zeker, want de groep is grotendeels fit en iedereen had er veel plezier in omdat we stappen aan het maken waren. Dat ritme willen we weer oppakken. Heerlijk, spelen om de prijzen.”

Overigens is Martijn van Leeuwen vanwege drukte uit de staf weggevallen. De club zoekt naar een vervanger (zie website van de Leidse club).

FC Boshuizen in cijfers:

Ranglijst: 8-13-17-10 (6e)

Thuis: 3-6-10-4 (10e)

Uit: 5-7-11-6 (4e)

Grootste zege: DOSKO (0-4), Den Hoorn (0-4)

Grootste nederlaag: DHC (1-3), Olympia (2-0)

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read