Alhoewel de overschrijvingsperiode in het amateurvoetbal nog lang niet ten einde is, is er beslist één regiotransfer die tot de meest opmerkelijke van deze zomer zal worden gerekend: Noordwijk-speler Denzel James zal met ingang van het nieuwe seizoen te bewonderen zijn in de clubkleuren van FC Boshuizen. LeidenAmateurVoetbal sprak met James over zijn terugkeer naar de stad waar het voor hem allemaal begon: Leiden.

DoCoS, Ajax, UVS, Noordwijk, Sparta

James begon op 5-jarige leeftijd te voetballen bij DoCoS, waar zijn talent al snel door menig BVO werd opgemerkt. Toen hij 9 jaar oud was, meldde Ajax zich bij de jongeling en was de keuze snel gemaakt. De aanvaller speelde tot zijn 18e jaar voor de hoofdstedelingen, maar diverse blessures in zijn laatste seizoenen in Amsterdam noopten hem tot een terugkeer naar de Sleutelstad. Via UVS belandde James bij Noordwijk, waar hij een paar sterke seizoenen doormaakte. Zijn goede prestaties in de kustplaats  wekten de belangstelling van Sparta, waarna James uiteindelijk toch zijn gewenste profcontract tekende. De periode in Rotterdam verliep echter anders dan waarop de Leidenaar vooraf op had gehoopt.

James: ,,Ik ben door Sparta gehaald toen ze nog in de KeukenKampioenDivisie speelden. Ze speelden toen 4-3-3, wat voor mij als buitenspeler natuurlijk ideaal is. Na de promotie naar de Eredivisie wilden ze echter 4-4-2 gaan spelen, waardoor ik nauwelijks kans zou krijgen op speeltijd. Het was weliswaar mijn doel om profvoetballer te worden, maar alleen maar trainen zonder te spelen zag ik niet zitten. Ik heb toen mijn contract ingeleverd en ben toen naar Noordwijk teruggekeerd’’, aldus de vlugge vleugelflitser.

Denzel, menig voetballiefhebber uit de Leidse regio zal hebben opgekeken dat je al op 26-jarige leeftijd een Tweede Divisionist verruilt voor een eersteklasser.

Ik trek mijn eigen plan en als je rekening moet houden met wat andere mensen van je vinden, dan word je nooit gelukkig.

James: ,,Misschien wel, maar ik heb daar mijn redenen voor. Ik ben altijd gewend geweest om mijn eigen plan te trekken, dat heb ik het verleden gedaan en dat doe ik nu ook. Ik heb inderdaad reacties gehad van mensen die dit een vreemde stap vinden, maar die mensen kunnen niet in mijn hoofd kijken. Ik trek mijn eigen plan en als je rekening moet houden met wat andere mensen van je vinden, dan word je nooit gelukkig. Ik heb goed over deze keus nagedacht en ik sta hier volledig achter. Ik ben realistisch. Mijn doel was om profvoetballer te worden en ik moet tot de conclusie komen dat dit niet meer gaat lukken. Dan maakt het voor mij niet meer uit op welk niveau ik ga spelen en kies daarom nu voor een maatschappelijke loopbaan. Ik heb in het verleden met kinderen gewerkt, daar ligt mijn passie en ik wil graag iets in die richting gaan doen. FC Boshuizen wil mij hierbij helpen en ik ga daarnaast mogelijk ook nog een studie volgen. Ik ben het Leidse voetbal de laatste jaren wat uit het oog verloren, maar ik heb hier nog steeds veel vrienden die voetballen bij clubs in de Leidse regio. Dit is weer een nieuwe fase in mijn leven en kijk er naar uit om volgend seizoen weer lekker te gaan voetballen’’, aldus de Leidenaar tot besluit.