dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen soepeltjes langs Spartaan'20

FC Boshuizen soepeltjes langs Spartaan’20

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen heeft met een ruime overwinning op Spartaan 1920 (4-1) weer nadrukkelijker afstand genomen van de onderste regionen. Op het moeilijke bespeelbare veld wist FC Boshuizen veel beter raad met de omstandigheden (ook de regen liet zich regelmatig zien tijdens de wedstrijd) dan de opponent uit Rotterdam-Zuid en boekte daardoor een klinkende overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam FC Boshuizen de wedstrijd in handen. Geduldig spelend en fel maar fair attaquerend was de thuisploeg keer op keer de opponent de baas. Spartaan 1920 kwam nauwelijks aan fatsoenlijke aanvallen toe door het goed druk zetten van de blauwgelen. Het eerste wapenfeit was niet verrassend voor de Leidenaren. Een schot over van Cristian Cabrera Ortega, na afleggen van Ahmed Vandi, had een beter lot verdiend. Na tien minuten was het dan wel raak. De rechtsback van Spartaan verslikte zich in het veld waarna Frank van Gils hem makkelijk de bal kon ontfutselen en Joshua Steenvoorden de kans bood de bal in de hoek te plaatsen en dit ook keurig deed.

De Rotterdamse backs hadden hun handen vol aan aanvallers Vandi en Van Gils, die regelmatig hun tegenstander tot figuranten wisten te degraderen. Halverwege de eerste helft volgde er een gesmoord schot van Vandi en na een half uur rolde er een fraaie combinatie uit tussen Van Gils en Vandi die de bal uiteindelijk voor de voeten van Lobo deed belanden. Zijn schot ging echter naast.

De uiteindelijk meer dan logische en te verwachten 2-0 viel alsnog tien minuten voor rust. Van Gils sneed wederom de zestien in, was niet zelfzuchtig en liet Cabrera Ortega de score verdubbelen. Voor rust had FC Boshuizen zichzelf helemaal in een zetel kunnen zetten maar de kopbal van Van Gils, na een prima voorzet op maat van Milan Kooij, had te weinig kracht.

Het enige wapenfeit van Spartaan 1920 in de eerste helft was een bal hoog over het doel van Mohamed Ben Zlaouia, die bijna een passerende auto op de Boshuizerkade raakte en vlak voor het laatste fluitsignaal moest Ziaoula wel in actie komen en dit ook attent deed.

Na rust was er geen ander spelbeeld. Wederom dicteerde de gastheren het spel. Van Gils schoot een bal hoog over, Vandi die zich na een fraaie actie zich uiteindelijk vast liep op de doelman en diezelfde Vandi die een kans kreeg na een fraaie combinatie tussen Guy Smith en Edin Bibuljica hadden toch zeker de score moeten kunnen uitbreiden.

Smith moest zich de tweede helft wel in een speeltuin wanen. Zoveel vrijheid kreeg hij van de Rotterdamse opponent en hij kon zich als een ware God in Frankrijk over het speelveld bewegen. Diezelfde Smith zorgde ook nog voor een fraai kunststukje vlak voor de tribune waar de geblesseerde spelers en ondergetekende verslaggever zich bevonden. Met een Antony-achtige beweging ving hij met zijn hak een hoge bal op. Deze prachtige aanname had zeker een groter publiek verdiend maar helaas gooien de huidige Corona-maatregelen roet in het eten, zoals bekend.

Een gevaarlijke hoekschop van Spartaan 1920 werd door Lobo nog van de lijn gekopt maar het aanvalsspel van de tegenstander was ook in de tweede helft niet indrukwekkend te noemen. Achttien minuten na rust was er de logische en meer dan verdiende 3-0. De goed overzicht houdende Vandi speelde de bal af naar Bibuljica en hij prikte de bal in de verre hoek binnen.

Toch viel uit het niets de 3-1. Invaller Ayrton Cicillia kon vrij inkoppen, maar er was geen sprake van enig geloof dat dit voor een slotoffensief zou kunnen zorgen. Daarvoor was FC Boshuizen simpelweg te sterk. Vlak voor het laatste fluitsignaal was het invaller Shabani Rajabu die de marge weer op drie bracht en de eindstand op 4-1. Een overwinning waar niets op af te dingen viel en die zelfs misschien veel hoger uit had moeten vallen.

Trainer Roberto Escudero kon natuurlijk niet anders dan tevreden zijn met deze overwinning. ,,Ik denk dat ze een beetje moeite hadden met ons veld. Wij zijn dat gewend. Zij wilden blijven voetballen en dat ging heel vaak mis en hierdoor konden wij makkelijk de bal overnemen. Ik denk dat wij in balbezit geduldig waren en dat zij druk wilden zetten op momenten dat er ruimte kwam. Het was een tegenstander die ons goed ligt. Wij gaven verder niks weg. Spartaan’20 is een voetballende ploeg en dat is gewoon heel moeilijk op dit veld en door de hoge druk konden wij elke keer een vrije man vinden.  Wij waren de hele wedstrijd beter.”

Toch nog wel een kritische noot van Escudero: ,,Je laat gewoon na een hele grote uitslag neer te zetten. Je moet de wedstrijd gewoon beslissen. Je ziet het bij de 3-1 die uit het niets valt, wordt het 3-2 dan wordt het nog spannend. Dat is een verbeterpunt en dat is vaker gebeurd dit seizoen. 4-1 lijkt een grote uitslag maar het had eigenlijk 8-1, 9-1 moeten zijn.”

De Leidse oefenmeester tenslotte: ,,Ik weet dat wij een goede ploeg hebben en tegen tegenstanders die een beetje willen voetballen dan zie je dat ook terug. Het is jammer dat het publiek niet mocht komen kijken want ze hadden een leuke aanvallende wedstrijd van onze kant gezien.”

Met 10 punten vind FC Boshuizen zichzelf terug op de 7e plek van de ranglijst. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de nu koploper af Den Hoorn, dat vier punten meer heeft dan de Leidenaren.

FC Boshuizen – Spartaan 1920 4-1 (2-0). 10. Steenvoorden 1-0, 36. Van Gils 2-0, 63. Bibuljica 3-0, 78. Cicilia 3-1, 89. Rajabu 4-1.

Basisopstelling FC Boshuizen: Ziaoula, Lobo, Zenzen, Hamdi, Kooij, Bibuljica, Smith, Cabrera Ortega, Van Gils, Steenvoorden, Vandi.

Basisopstelling Spartaan 1920: Maleki Seifar, Ashi, Wijngaarden, Tozlu, Hooi, Asare, Orie, Quiavuazoa, Akinrinbola, Croni, Semil.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..