donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsFC Rijnvogels-ARC: op en neer en heen en weer (plus podcasts!)

FC Rijnvogels-ARC: op en neer en heen en weer (plus podcasts!)

-

Hoofdklasse A- FC Rijnvogels en ARC maakten er zaterdagmiddag veel werk van om de schaarse volgers op de tribune een aangename middag te bezorgen. Dit duel verdiende eigenlijk een druk omzoomd veld, want het was genieten geblazen op de Kooltuin. Zowel de ploeg van Thomas Duivenvoorden als de formatie van Mark Evers ging vol voor de winst en het tempo zakte nimmer weg. Uiteindelijk kwamen de Katwijkers bovendrijven in de uitslag (3-1), maar bij ARC heerste na afloop het idee dat het zomaar anders had kunnen aflopen.

Dat er aanvallend voetbal werd gespeeld, verbaasde niet. Beide trainers hanteren die speelwijze bij voorkeur, maar niet elke tegenstander leent zich daarvoor. Van meet af boeide dit gevecht. Vaak met verzorgd voetbal, ook met de nodige slordigheden vanwege de al genoemde vaart in het duel, maar zeker vanwege de passie die de spelers uitstraalden. Het leverde volop mogelijkheden en kansen op.

ARC ging er als eerste vandoor, maar het voorbereidende werk van Jordi Tuithof kreeg geen vervolg. Dirk-Jan van den Oever kwam aan de overkant door en bij de niet goed verwerkte voorzet kon Roy van Leeuwen bijna de 1-0 tegen de touwen jassen. Jesse Driebergen zorgde voor het volgende gevaar met een schot met een stuit erin. Aäron Balk liet zich evenwel niet verrassen. Tom Bijen draaide vervolgens kort om zijn as en zocht het doel net iets te hoog. Het gaf in elk geval aan dat er van aftasten geen sprake was.

In het tweede gedeelte stichtte Van Leeuwen wederom gevaar, maar Balk kwam als winnaar uit de bus. Aan de overzijde testte Yasin Kaabouni de kwaliteiten van Arie van der Niet. De doelman kon de inzet net over het doel tillen. Terwijl het vuurwerk in de duinen hoorbaar was, dit uiteraard bij de kraker tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys, zorgde Maarten Reyneveld voor vuurwerk van de roodwitten. De spits had voor de zoveelste keer dit seizoen weinig ruimte nodig en dit keer had Balk geen antwoord. In de slotfase van de eerste helft bleef FC Rijnvogels de gevaarlijkste ploeg, maar de mannen van Mark Evers kwamen er soms ook razendsnel uit. Succes daarbij bleef nog uit.

Vanuit de kleedkamers ging ARC, dat de duizendste officiële wedstrijd op vreemde bodem speelde, meteen op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam er even minder aan te pas en Thijs Hoogenboom had zomaar rap de 1-1 kunnen aantekenen. Daarna volgde een scrimmage op een paar vierkante meters die sterk deed denken aan hoe dieren worden gehuisvest in de bio-industrie. In die situatie kwamen de roodwitten goed weg.

FC Rijnvogels probeerde zich geleidelijk aan te ontworstelen aan de Alphense druk, maar een minuut of twintig na rust was het toch raak voor ARC en daar was niets aan gelogen qua score. Bij de gastheren werd er geschreeuwd om buitenspel, maar de scheidsrechter van dienst volgde zijn assistent die er voor koos de vlag even snel naar beneden te richten als daarvoor omhoog. Hoogenboom ging er van tussen en hoewel gehinderd door Reno van Heiningen zorgde de spits voor de gelijke stand.

De ingevallen Lilinho Martins Da Silva krulde vervolgens een bal naast en de aanvaller liet daarmee zien dat de bezoekers meer wilden. Dat was echter niet anders voor de FC, maar de 2-1 viel op dat moment toch wel uit de lucht. Een vrije trap vanaf rechts van Niek Ossevoort met links viel bij de verste paal binnen en in die situatie leek Balk zich lelijk te verkijken. Het deerde de linksback van geen kant. Hij kantelde het duel weer richting de thuisploeg, hoewel ARC weldegelijk gevaarlijk bleef. Vlak voor tijd trad doelman Van der Niet heldhaftig op bij een inzet van weer Hoogenboom. De 2-2 bleef zo uit en luttele tellen later werd het duel definitief beslist. Van Leeuwen werd nog op eigen helft weggestoken en de aanvaller koos het ruime sop en rondde even later koelbloedig af.

Met de zege bemoeit de ploeg van Duivenvoorden zich nog steeds met de koppositie en gezien het spel in veel wedstrijden is dat allesbehalve onterecht. ARC liet echter zien dit niveau ook aan te kunnen tikken, maar bleef wel met lege handen achter en daardoor is het gaat naar de bovenste ploegen aanzienlijk.

Na afloop kwamen beide trainers uitgebreid aan het woord. De gesprekken zijn hier te beluisteren:

 

FC Rijnvogels-ARC 3-1 (1-0). 30. Reyneveld 1-0, 64.Hoogenboom 1-1, 73. Ossevoort 2-1, 90.+4 Van Leeuwen 3-1. Scheidsrechter: Van Dongen.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Van Heiningen, Michel, Ossevoort, Driebergen, Bijen (84. De Beste), Dobbe, Van Leeuwen, Reyneveld, Lima Duerte Lopes (68. Bakker).

ARC: Balk, Oversloot (43. Van IJzendoorn), Prins, Ligtvoet, Duisterhof, Arnoldus (85. Van de Hoek), De Oude (53. Ouwendijk), Kooij, Tuithof (85. De Groot), Hoogenboom, Kaabouni (53. Da Silva).

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen

Remco Mentink sprak met de maker van de 2-1 en analyseerde het duel op zijn eigen wijze, hier te beluisteren:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read