Eerste klasse B (zondag)- Vorige week moest Spartaan’20 eraan geloven tegen FC Boshuizen. In Leiden werd het 4-1. Een week later kwam de ploeg van Roberto Escudero alweer tot vier doelpunten en Mohamed Zlaouia en zijn defensieve kompanen hielden ook nog eens de nul tegen en in Den Hoorn. FC Boshuizen heeft dus kleur op de wangen gekregen en kijkt zo zoetjes aan naar boven.

Verdediger Milan Kooij heeft wel een verklaring voor de vooruitgang bij de Leidenaren. ,,We kwakkelden inderdaad in de beginfase, maar dat hebben we achter ons gelaten. Er staat nu veel meer een team. We hebben met elkaar gezeten en duidelijke afspraken gemaakt. De groep heeft nadrukkelijk in de spiegel gekeken. Onze trainer en de hele staf staken er heel veel tijd in en wij gingen daar te weinig in mee. Nu wordt er veel beter getraind en zijn we meer naar elkaar toegegroeid. Dat waren we aan de staf en onszelf verplicht en daardoor is het nu veel leuker geworden. Dat wil overigens niet zeggen dat we het cadeau hebben gekregen tegen Den Hoorn.”

Premier League tickets

De uitslag doet dat wel vermoeden, maar Kooij is eerlijk. ,,Onze eerste helft was veel beter dan ons voetbal na de rust. Voor de pauze hadden we de controle, maar daarna was de rust uit ons spel. Dat had alles te maken met het gegeven dat de thuisploeg niet op gaf en bleef investeren in een beter resultaat. Zelfs na onze 0-4 gaven ze niet op. Maar we hebben stand gehouden en het is lekker om met een clean sheet af te sluiten.”

Frank van Gils opende na acht minuten de score. Kooij was zelf betrokken bij de tweede treffer van de Leidenaren. ,,Ik kon doorkomen vanaf rechts en legde de bal over hun centrale, waarna er een overtreding werd gemaakt op Ahmed Vandi. De strafschop was het gevolg en Edin (Bibuljica, HK) liet die kans niet lopen. Ik ben blij dat ik daar een rol had, want ik ben van mening dat ik in aanvallend opzicht meer moet leveren. Verdedigend gaat het wel goed, maar de lat mag wat hoger.”

Na een weergaloze actie van Van Gils, die meerdere spelers het bos in stuurde, kon Vandi het net ook weer eens vinden. Het was alweer een tijdje geleden dat de spits doeltreffend was. Het uiteindelijke vierde doelpunt viel een uur na de derde treffer en tien minuten voor tijd. Opnieuw gaf Van Gils zijn optreden meer cachet mee: 0-4.

Kooij: ,,We hebben veel strijd geleverd en elkaar opgepept waar nodig. Met wat wij willen, mag niemand meer verzaken en daar mogen we de laatste weken tevreden over zijn. Voor die tijd hebben we teveel wedstrijden weggegeven. Meestal door een slechte eerste helft of het missen van kansen. Daardoor liepen we vaak achter de feiten aan. We hebben nu onze draai gevonden en dat willen we gaan uitbouwen. Wanneer dat kan, tja geen idee. Ik denk niet dat we door moeten spelen zonder te trainen. Dat werkt blessures in de hand. Het spreekt echter voor zich dat wij dit ritme wel zo snel mogelijk weer willen oppakken. Als je naar de stand kijkt dan zie je dat er nog zat te halen valt.”

FC Boshuizen is nu de nummer zes van de ranglijst, maar qua verliespunten al de nummer vier. SC ’t Zand leidt de dans met 17 uit 8, DHC is tweede met 15 uit 7 gevolgd door VUC met 15 uit 8. De Leidenaren hebben nu dertien punten op de teller uit acht ontmoetingen.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Kooij, O.Hamdi, Smith, Zenzen, Cabrera Ortega, Lobo, Bibuljica, Steenvoorden, Vandi, Van Gils.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher