Middenvelder Peer van Paasen maakt de overstap van eersteklasser Voorschoten’97 naar FC Rijnvogels na dit seizoen. In de club uit de hoofdklasse ziet de 23-jarige speler een ‘mooie uitdaging’, hoewel Van Paasen lange tijd twijfelde om de stap te maken omdat hij het altijd uitstekend naar zijn zin had en nog heeft op sportpark Adegeest. Eerder in de week hakte de pupil van Theo Ducaneaux de knoop door en zo verruilt hij de kleuren groen en geel voor rood en wit.

Van Paasen begon bij Voorschoten’97 en vanuit de toenmalige F1 ging hij naar ADO Den Haag toe om daar acht jaar met plezier te voetballen tot en met de B1. Sinds de A1 was hij terug bij V’97 en ondertussen komt hij sinds 2016 uit voor de hoofdmacht waar hij zich ontwikkelde tot een absolute basisklant. Zijn overgang naar FC Rijnvogels lijkt een tikkeltje verrassend. ,,Die gedachte snap ik wel omdat ik word gezien als een kind van de club. Ik heb het ook altijd enorm naar mijn zin gehad en dat zal tot de laatste dag vast zo blijven. Enkel heb ik wel altijd laten weten dat ik het hoogste uit mijn loopbaan wilde halen en zo bezien is het minder verrassend. Vorig seizoen ben ik ook al benaderd door wat clubs, maar toen meende ik dat ik er nog niet aan toe was. Nu voel ik dat ik er klaar voor ben, maar de keuze was nog steeds lastig. Immers, ook Voorschoten’97 heeft laten zien prima mee te kunnen in de eerste klasse en wie weet zit de hoofdklasse er in. Aan de andere kant; FC Rijnvogels speelt al op dat niveau en die club heeft ook ambities om nog een stap omhoog te maken.”

Vervolgend: ,,Ik heb de beslissing uiteindelijk genomen omdat ik er later geen spijt van wil hebben dat ik het niet geprobeerd heb. Ik ben nu ook bijna klaar met mijn tweede studie en daardoor krijg ik ook meer tijd om me verder te verbeteren op voetbalgebied. Eind november nam de club uit Katwijk contact met mij op en de gesprekken verliepen prettig en het idee en gevoel dat ik had bij FC Rijnvogels klopt zeker. Een warme club met mensen die echt van de club houden. Dat is op zich niet anders bij Voorschoten’97, maar het niveau ligt dus net een trede hoger en ik wil de kans grijpen om een basisplaats te veroveren. Thomas Duivenvoorden (trainer) en Huig Hoek (TC) hadden een goed verhaal en zij zien mij prima voor de dag komen op het dynamische middenveld. Het speltype dat op de Kooltuin wordt gespeeld met hoog druk zetten en de durf om te voetballen, ligt mij wel denk ik. Ik heb ze weliswaar nooit zien spelen, maar ik heb wel beelden mogen zien via de video analyst en die hebben mij een goed inzicht gegeven.”

Bij FC Rijnvogels werden al veel spelers vastgelegd en er zijn ook wat vertrekkers bekend waaronder Romano van der Stoep. Mogelijk is Van Paasen zijn opvolger. ,,Dat gaan we zien. Ik heb er in elk geval vertrouwen in dat het mij lukt. Julian Dobbe kwam over van DOSR en daarna Noordwijk 2 en hij heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler. Een mooi voorbeeld om mij aan vast te houden. Ik denk dat de kans in elk geval groter is bij FC Rijnvogels om te gaan spelen dan dat ik zou gaan spelen voor een club uit de derde divisie. Dan moet je toch vaak een jaar eerst rijpen in het tweede. Deze stap is meer te overzien.”

Overigens herinnerde Duivenvoorden Van Paasen aan de periode ADO Den Haag. ,,Hij was trainer van de C1 destijds, terwijl ik in de C2 speelde. Echter kon ik mij dat zelf niet herinneren. In elk geval komen onze wegen nu dus weer bij elkaar. Ik kreeg ook te horen dat ik al een paar jaar op het lijstje stond van FC Rijnvogels. Nu komt het dus zo ver. Hopelijk mogen we het seizoen nog afmaken zodat ik met een goed gevoel kan afsluiten bij Voorschoten’97 en mij kan gaan opmaken voor de hoofdklasse. En wie komen de clubs elkaar daar weer eens tegen.”

Bij Voorschoten’97 waren de meningen over het vertrek van de middenvelder bepaald niet uiteenlopend. ‘Gegund’, maar wel ‘jammer’, zo gaf de vertrekkende speler aan n.a.v. reacties van zijn trainer, medespelers en andere betrokkenen.