zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseProbleemloze middag voor Valken'68 (plus podcasts)

Probleemloze middag voor Valken’68 (plus podcasts)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Valken’68 heeft op de negende speeldag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Alan Campfens won thuis gedecideerd met 3-0 en klom en passant vier plaatsen op de ranglijst- naar plek 5- met twaalf punten uit negen gespeelde wedstrijden. De Valkenburgers hebben bovenin weinig te zoeken, maar onderin al helemaal niet.

Zelden zal het de roodgelen zo makkelijk zijn gemaakt in een wedstrijd. Dat had in de eerste helft zeker te maken met de eigen speelwijze, maar Zwaluwen’30 kwam wel erg pover voor de dag. De ploeg schutterde keer op keer en gaf erg veel ruimte weg. Het speelde onbedoeld als de twee mannen die in december nogal uitpakken. Valken’68 profiteerde er gretig van, maar hadden zomaar een monsterscore kunnen neerzetten halverwege. Het bleef uiteindelijk bij 3-0 en de thuisploeg hoefde zich na de rust niet bovenmatig in te spannen om de voorsprong te verdedigen.

In het eerste half uur had de thuisploeg al de nodige kansen laten liggen. Samet Arikan en Marc Langeveld misten bijvoorbeeld twee keer in kansrijke positie en de bal had op de stip gemoeten na een overduidelijke handsbal. Daarnaast werden diverse mogelijkheden niet goed uitgespeeld, maar het was al met al eenrichtingsverkeer. De enige keer dat Joris Van Harmelen moest optreden was bij een schot in de korte hoek van Joost Feld.

Toch konden de pakweg dertig aanwezigen drie doelpunten aanschouwen. Na een slordig kwartier opende Huig van Duijn op fraaie wijze de score. Zijn boogbal plofte bij de tweede paal binnen. Middenvelder Jaco van der Bent behield daarna het overzicht en stelde Langeveld in staat om de 2-0 binnen te werken. Arikan revancheerde zich na zijn gemiste kansen met een schot waar vuur in zat. Dirk Bakker kreeg er nog wel de handen tegen, maar de bal verdween wel in het doel.

De ploeg uit Hoorn kwam na de onderbreking wel beter voor de dag, maar tot overdreven grote kansen kwam het niet. Van Harmelen was in de situaties dat het moest zeker van zijn zaak en zo kon hij zijn doel schoon houden. De ingevallen Joshua Cooper had na een prima actie van Langeveld nog wel de 4-0 moeten maken, maar de wapenfeiten met effect waren dus louter te noteren geweest in de eerste helft.

Campfens bleef kritisch, maar was niet minder blij met de derde overwinning van het seizoen. ,,Voor de rust deden we het goed aan de bal en ook zonder was er veel beweging. Zwaluwen kreeg daar geen vat op. Wel hadden we al moeten scoren voordat de eerste treffer viel en na de pauze vielen we te ver terug. Dat moet en kan beter. We moeten altijd kritisch blijven en de verbeterpunten mee nemen. Maar goed, dit is een lekkere opsteker zo voor de vermoedelijk eerder gestarte winterstop.”

Valken’68-Zwaluwen ’30 3-0 (3-0). 16. Van Duijn 1-0, 21. Langeveld 2-0, 34. Arikan 3-0. Scheidsrechter: Van de Rest.

Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, De Lange, Van Noort, Redel, De Mooij, Van der Bent (69. Cooper), Zandbergen (69. De Bruin), Arikan (89. Blom), Langeveld, Van Duijn.

Beluister hier nog twee podcasts van Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk met doelpuntenmaker Langeveld en Van Harmelen, die niet op een foutje te betrappen was geweest.

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read