Eerder deze week meldde deze site al dat Voorschoten’97 (za) een belangrijke schakel gaat missen na dit verloren seizoen. Nu zoomen we verder in. Sommige kansen doen zich maar een keer in het leven voor. Steven Knijnenburg kreeg de mogelijkheid een leuk huisje te bemachtigen in Amsterdam en zei geen nee. Na wikken en wegen besloot hij om praktische redenen Voorschoten’97 te gaan verlaten en zal gaan voetballen voor een Amsterdamse club: ,,Als ik ergens speel wil ik dat intens en voor de volle honderd procent doen. Dat betekent dat ik graag na afloop nog een biertje drink met de gasten en gezellig een uurtje wil bomen. Dat is onmogelijk als ik met de auto nog terug moet naar de hoofdstad. Helaas, want ik had het enorm naar mijn zin in Voorschoten.”

Daarmee verliest groen en geel een rots in de branding in het hart van de defensie. Zelfs kopsterke spitsen werden bijkans moedeloos in de een-op-een duels met Knijnenburg; ze kregen meestentijds geen schijn van kans. De verdediger hierover: ,,Ja, koppen is een van mijn sterkere punten, en we vulden elkaar goed aan achterin. Dat gold voor het hele team trouwens. Menigeen verwachtte dat we het heel zwaar zouden krijgen in de eerste klasse na onze promotie. We kregen echter goede versterkingen, hierbij denk ik bijvoorbeeld aan mijn maatje Jim van der Krogt, en de puzzelstukjes vielen in elkaar. Ons streven was al snel geen handhaving, maar de subtop. We waren een hechte eenheid en daarom doet het zeer te vetrekken.”

De voetbaltoekomst van Knijnenburg ligt voetballend gezien nu bij WV HEDW (voor de enkeling die niet weet waar de afkorting voor staat: Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen). Met ruim 1800 leden is het een van de grootste clubs van Nederland. Op de vraag voor welke van de  47 senioren elftallen hij gaat, is quasi verontwaardigd: ,,Ja, hallo, voor het eerste natuurlijk. Ze spelen eerste klasse en dat niveau kan ik wel aan. In de selectie bleken een paar spelers te zitten die ik ken en na een paar trainingen merkte ik dat de sfeer in de groep niet zo verschilt met die van Voorschoten. Logisch, dat ik er toch wel naar uitkijk.”

Trainer Theo Ducaneaux heeft een danig puzzeltje te leggen. Na Peer van Paasen is hij met Steven Knijnenburg de tweede aas in de as van zijn team kwijt. Knijnenburg zelf denkt dat er wel een oplossing gevonden zal worden: ,,Voorschoten’97 heeft een brede selectie en ook mijn vertrek is geen drama. Er gaat gewoon iemand anders spelen. Ik denk dat de jongens gewoon weer een prima seizoen gaan draaien.”

Wij wensen de kopspecialist (en meer) in ieder geval veel succes in Amsterdam.