vrijdag, december 9, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A, speeldag 9, zaterdag 27 november

Voorbeschouwing eerste klasse A, speeldag 9, zaterdag 27 november

-

Valken’68-Zwaluwen’30

De mannen van Alan Campfens liepen vorige week tegen een fikse domper op toen tegen Die Haghe slechts een gelijkspel werd behaald. Stiekem had men toch echt een zege verwacht tegen de nummer laatst van de ranglijst. Met negen punten uit acht wedstrijden presteert Valken’68 toch wat haperend. Tegenstander Zwaluwen’30 doet het niet veel beter, met een punt meer staat de Hoornse ploeg wel een plaatsje hoger. Met een zege aanstaande zaterdag nestelt de thuisploeg zich wat hoger in de brede middenmoot van de eerste klasse A. Volgende week zit Valken’68 in vrijwel een gelijke situatie als het aantreedt tegen Forum Sport dat nu ook tien punten heeft. Twee winstpartijen zouden net dat zelfvertrouwen kunnen geven als Valken’68 in de laatste wedstrijd voor de winterstop voetbalt tegen de huidige ongenaakbare koploper WV-HEDW. Interessante weken dus voor de club uit Valkenburg.

Voorschoten’97-Nootdorp

Grommend aanvaardde Voorschoten’97 zaterdag jongstleden de terugweg vanuit Broek Op Langedijk richting het thuishonk. Een zeker lijkende zege werd doorkruist door het missen van kansen, maar vooral door, in de ogen van Voorschoten’97, arbitrale dwalingen. Trainer Theo Ducaneaux zal zijn mannen niet hoeven te motiveren om messcherp aan de start te staan tegen Nootdorp. Scherpte, strijdlust en goed voetbal zullen ook nodig zijn om de drie punten in Voorschoten te houden. De bezoekers verloren op 9 oktober voor het laatst en boekten daarna vijf overwinningen op rij, met veertien doelpunten voor en slechts twee tegen. Je kunt dus rustig spreken van een club in een blakende vorm. De thuisploeg moet ook wel een zege behalen, willen de onderste plaatsen op de ranglijst niet angstwekkend dichtbij komen. Een terugkeer van spelers die (te lang) ontbraken vanwege blessures zou niet beter kunnen uitkomen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read