Voorbeschouwing eerste klasse A West 1

Zaterdag 9 oktober

Premier League tickets

Voorschoten’97-Valken’68

Er zijn van die wedstrijden die de liefhebber handenwrijvend tegemoet ziet. Voorschoten’97 tegen Valken’68 is er zo een. Trainers Theo Ducaneaux en Alan Campfens zien hun ploegen graag snel en aanvallend combinatievoetbal spelen wat ook voor de neutrale toeschouwer een plezier is om te aanschouwen. Beide ploegen azen op winst: zo zou men aanhaken bij de topploegen. Verlies kan betekenen dat men het contact met de bovenste clubs kwijt raakt, ook al is het nog vroeg in het seizoen. Wisselgeld sparen is in elk geval niet onverstandig. Er staat dus wat op het spel zaterdag op Sportpark Adegeest.

Voorschoten’97 won zaterdag jongstleden met enig fortuin, maar ook die zeges tellen. Spits Thom Wijnalda lijkt al vroeg in vorm, waarbij hij dankbaar gebruikt maakt van de vaak lepe passjes van de bijkans onvermoeibare en bijna immer creatieve Jim van der Krogt. Campfens is er de trainer niet naar om dit duo vrijuit te laten voetballen, dus de beide heren kunnen hun borst natmaken. Voorschoten’97 zal dus ook de kwaliteiten van andere spelers moeten benutten om de bezoekers in de problemen te brengen. Valken’68 hield vorige week knap het sterke VELO in bedwang en putte daar terecht zelfvertrouwen uit. Zeker in de eerste helft voetbalden de mannen van Campfens uitstekend, maar aan het benutten van kansen ontbrak het te vaak. Kan Voorchoten’97 een sterk duo in de wei brengen, datzelfde geldt voor de bezoekers. Jaco van der Bent en Marc Langveld zijn inmiddels ook genoegzaam bekend om hun voetballend vermogen. En daar is ook Joshua Cooper bij gekomen, maar het meespelen van de middenvelder is nog onbekend vanwege een zaterdag opgelopen blessure. De fans van beide clubs zullen ongetwijfeld nieuwsgierig zijn welk tactisch (meester)plan hun oefenmeesters uit de hoge hoed zullen toveren.

Eerst klasse A West II

Zondag 10 oktober

FC Boshuizen-DHC

,,Het was echter zo’n middag dat er geen bal in gaat en dan weet je hoe het afloopt”, aldus vatte trainer Roberto Escudero de wedstrijd van zondag jongsleden bij de lurven. Een stortvloed aan kansen was aan de Leidenaars niet besteed om ook maar een enkel doelpuntje te scoren. Dat moet anders natuurlijk. Die scoringsdrift zal DHC dan moeten gaan ondervinden. De Delftse ploeg kan er echter ook wat van getuige de 7-4 zege op Unitas’30 vorige week. Dat niet alleen, ook met de veerkracht van de ploeg lijkt het wel in orde gezien het feit dat de ploeg tot twee keer terug kwam van een achterstand. Voor Escudero is het te hopen dat zijn ploeg ‘on fire’ is zondag. Mogen we weer eens een doelpunt van Ahmed Vandi begroeten? Dat is op dit moment nog duister, maar dat het wel eens een heerlijke pot kan worden met ploegen die op de aanval gaan lijkt op voorhand glashelder. DHC, verstokt aan de zondag, heeft overigens inmiddels ook besloten over te stappen naar de zaterdag als speeldag.

ROAC-Legmeervogels (West I) wordt behandeld met twee spelers in het radioprogramma Sport071. Te beluisteren op Sleutelstad woensdag 6 oktober van 18 tot 19 uur. Later ook op deze website terug te beluisteren!