donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenVoorbeschouwingen eerste klassen, speeldag 7, 6 en 7 november

Voorbeschouwingen eerste klassen, speeldag 7, 6 en 7 november

-

Eerste klasse A zaterdag

Valken’68 – Argon

Valken ’68 verloor afgelopen weekend met 3-0 bij Nootdorp en staat nu, na 6 gespeelde wedstrijden, met 8 punten op plek 8. De Valkenburgers ontvangen dit weekend het Mijdrechtse Argon. De Mijdrechters begonnen de competitie met een nederlaag, maar na vier opeenvolgende overwinningen is Argon inmiddels opgestoomd naar een tweede plaats. Afgelopen weekend versloegen de blauwhemden het sterke Monnickendam met 3-0. Al met al een geduchte tegenstander voor de formatie van Alan Campfens en een bezoekje komende zaterdag aan ’t Duyfrak lijkt dan ook zeer de moeite waard. Mogelijk ook dat de Valkenburgers weer wat vaste krachten terug hebben na blessures of ziekte.

Voorschoten’97 – Forum Sport

Voorschoten ’97 behaalde zaterdag in Zuidoostbeemster een prima uitzege bij ZOB en klom door dit resultaat een paar plekjes op de ranglijst. Thom Wijnalda liet met twee doelpunten zien nog steeds een goaltjesdief te zijn en ook Loyd van der Wilden pikte zijn doelpuntje mee. De Adegeest-bewoners krijgen zaterdag bezoek van Forum Sport uit buurgemeente Leidschendam-Voorburg. De Voorburgers wonnen dit weekend met 2-1 van Die Haghe en verzamelden tot nu toe 6 punten uit 5 wedstrijden. Voorschoten ’97-trainer Theo Ducaneaux liet overigens deze week weten dat hij de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten.

Overige wedstrijden: Monnickendam – WV-HEDW, AFC – BOL, ZOB – Nootdorp, Honselersdijk – VELO, Die Haghe – Zwaluwen ‘30

Eerste klasse A zondag

Assendelft- ROAC

ROAC zag haar wedstrijd afgelopen zondag tegen Hoofddorp worden afgelast en kwam dus niet in actie. De Rippers hebben tot nu twee punten verzameld uit vijf wedstrijden en staan in de rangschikking op de voorlaatste plaats. Het zal dus een seizoen worden waarin door de Rijpwetering Oud Ade Combinatie geknokt moet worden voor elk puntje en een eerste winstpartij zou daarom nu zeer welkom zijn.  Wellicht dat de eerste driepunter van het seizoen komend weekend behaald gaat worden, al zal de uitpartij bij runner-up Assendelft vooraf bepaald niet als een makkie worden bestempeld. Assendelft verloor overigens afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen, DSOV was met 2-1 te sterk.

Overige wedstrijden: AFC’34-Hoofddorp (donderdag 4/11), SDZ – Kolping Boys, Hillegom – Hoofddorp, FC Uitgeest – AFC ‘34, Fortuna Wormerveer – Kampong, LSVV – Legmeervogels, AGB – DSOV (allen 7/11).

Eerste klasse B zondag

Olympia – FC Boshuizen

FC Boshuizen had een prima zondag, er werd met 0-4 gewonnen bij DOSKO. Na drie wedstrijden zonder een zege was de winst in Bergen op Zoom dus een welkome opsteker voor de formatie van Roberto Escudero. FC Boshuizen staat na 5 gespeelde wedstrijden met 7 punten op plek 7 en een volgende overwinning kan voor de geel-blauwen aansluiting met de subtop betekenen. Deze winstpartij zal komende zondag moeten worden geboekt bij het Goudse Olympia. De Gouwenaren kennen een wat stroeve start van het seizoen en staan met 4 punten uit 5 wedstrijden op plek 11.

Overige wedstrijden: Hillegersberg – Unitas’30, Spartaan’20 – DOSKO, ONA – Rood-Wit  W, Den Hoorn – CVV Zwervers, VUC – Sarto, ’t Zand – DHC

Must Read