ASC, Stichting Beheer Sportpark Overveer en CSC Sport hebben op vrijdag 14 januari een overeenkomst getekend voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op Sportpark Overveer.

Op 4 november heeft de Gemeente Oegstgeest een vergunning verstrekt voor de aanleg van twee kunstgrasvelden. Hiertegen is een gerechtelijke procedure aangespannen met als doel om de vergunning te schorsen. Afgelopen week heeft de Rechtbank Den Haag uitspraak gedaan en beslist dat de vergunning overeind blijft en ASC dus van start kan gaan met de aanleg van de kunstgrasvelden.

Bij de ondertekening werd ASC vertegenwoordigd door voorzitter Mark Melzer en de Stichting Beheer Sportpark Overveer door bestuursleden Bart van der Poel en Hein Greven. Vanuit CSC Sport waren projectleider André Ceelen en groepsdirecteur Michael Vogel van Ten Cate Grass aanwezig.

Daarmee stond er dus niets meer in de weg om aan de slag te gaan en kon de opdracht tot aanleg worden verstrekt. CSC Sport zal snel van start zal gaan met de werkzaamheden. De velden zullen van topkwaliteit kunstgras zijn -voor cricket en voetbal- met een bestrooiing van kurk in plaats van rubber. Dat is milieuvriendelijker en bovendien koeler in de zomer. Tegelijk wordt opdracht gegeven voor het aanbrengen van extra hagen langs de rand van het sportpark en bloemrijk grasland op het stuk land achter het clubhuis om de foerageer mogelijkheden voor vogels en vleermuizen in stand te houden.

Voorzitter Mark Melzer: ,,Als alles volgens plan verloopt liggen de velden er voor 1 april in. Door de velden aan te leggen tijdens deze periode van winterstop en minder activiteit door de corona maatregelen is er relatief weinig impact op de vereniging. We hopen de velden beschikbaar te hebben voordat er in het voorjaar hopelijk weer meer gesport kan worden. Alle trainingen en wedstrijden kunnen dan op het eigen terrein plaatsvinden en de overgang tussen het voetbal- en cricketseizoen zal veel soepeler kunnen verlopen.”

Bron: website ASC