De koe bij de hoorns vatten, het ijzer smeden als het heet is. Twee uitdrukkingen die uitstekend weergeven hoe slagvaardig ASC heeft gehandeld na de voor de club gunstige uitspraak van de rechtbank van Den Haag. Zoals u op deze site heeft kunnen lezen is er vrijwel direct een contract afgesloten en is er inmiddels begonnen met de aanleg van de kunstgrasvelden.

Vanuit zijn kantoor heeft verenigingsmanager en ras ASC-er Ruben Dutrieux een uitstekend zicht op de vorderingen. Met een lach: ,,Zoals je ziet hebben we er geen gras over laten groeien. Ze zijn een week bezig en inmiddels is de toplaag van veld 2 en 3 afgeschraapt en is er al zelfs zand, onderlaag voor het aan te leggen veld, gestort. In principe willen we de velden vanaf 1 april in gebruik nemen.

Hopelijk kan er dan ook weer echt gevoetbald worden. Nu is het eigenlijk alleen de jeugd die tegen de bal trapt. Dat is wel belastend voor de velden die we momenteel beschikbaar hebben. Kunstgras was voor ons een echte must, gezien het grote aantal afgelastingen en het gegroeide ledenaantal.”

Inmiddels telt de club zo’n 1150 leden, waaronder een slordige 650 die in de categorie jeugd vallen. De aantrekkingskracht is verklaarbaar gezien de schitterende accommodatie en de puike organisatie en het kunstgras kan nog een extra stimulans vormen.

Afgelastingen horen immers vrijwel tot het verleden. Dutrieux wil nog even een mythe doorprikken: ,,Kunstgras is aanzienlijk goedkoper voor een club, zo wordt gezegd. De onderhoudskosten gaan inderdaad beduidend omlaag, maar uitgesmeerd over tien jaar scheelt het weinig, gezien de prijs van de aanleg.”

Laten we dan gelijk maar nog een misverstand uit de weg ruimen: ,,Het hoofdveld blijft zoals het nu is; echt gras dus. Daar valt niet aan te tornen, we mogen er zelfs geen verlichting hebben.” Een kniesoor die daar op let. Is er in de voetbalwereld een hunkering naar de hervatting van het voetbal, bij ASC leeft dat verlangen nog eens extra.