Tweede klasse C (zaterdag)- Dennis Olman hield een ‘walgelijk’ gevoel over aan het treffen tussen ‘zijn ‘DoCoS’ en Vitesse Delft. De Leidse ploeg kwam verdiend op voorsprong, maar vergooide daarna een ogenschijnlijk mogelijk leuke middag. Het werd tenslotte 4-1 en de Leidse oefenmeester begreep daar eigenlijk geen snars van.

,,Ik kan hier met de pet niet bij. In de eerste twintig minuten lieten we echt leuk en goed voetbal zien en zij liepen van het kastje naar de muur. De 0-1 van Tycho Groen was dan ook meer dan verdiend te noemen en we gingen op voor meer. Twee individuele fouten zorgden er echter voor dat we met een 2-1 achterstand gingen rusten. Dat kon feitelijk helemaal niet, maar cijfers liegen niet. We maakten twee eigen doelpunten. Ik meen dat Jeroen Boogmans als eerste ongelukkig was en daarna sloeg Appie (Mitchel van Abswoude, red.) die bal ongelukkig in eigen doel.”

Premier League tickets

Zo was DoCoS de voorsprong kwijt en daarmee brak het bij de Leidenaren. ,,Het contrast werd heel groot. Opeens gaan we dingen doen die niet zijn gevraagd en enkele spelers kiezen ervoor om hun eigen wedstrijd te gaan spelen. Ik vraag echt niet het onmogelijke aan deze groep en daarom snap ik niet dat je eerst zo goed kan spelen en dat je daarna de afspraken volledig vergeet en/of niet uitvoert.”

Na de rust werd het steeds minder bij DoCoS en daar maakte Vitesse dankbaar gebruik van. ,,Dit is vind ik een allesbehalve goeie ploeg. Het is niet voor niets dat ze geruime tijd achter ons aan liepen. Maar ja, als je het zo weggeeft dan verlies je hier. Dit was zo onnodig en zuur. Wel is het zo dat bepaalde spelers zich moeten realiseren dat ze niet tot het oneindige kansen blijven krijgen. We maken afspraken en die moeten worden nagekomen. En voeren ze het anders uit en loopt het als een trein dan heb ik daar ook vrede mee, maar daar was dus bepaald geen sprake van.”

Olman zag ook paralellen met eerdere duels. ,,Neem Concordia voor de beker. Een soortgelijk verhaal. Daar speelden we niet slecht, maar we verliezen wel met 0-4. Deze tik komt best hard aan want het verval is echt zoveel maten te groot. Dat kan en mag niet op dit niveau.”

De verliezende trainer was ook niet zo blij met de arbitrage. ,,Tycho kreeg een enorme trap in zijn maag en dat leverde enkel een vrije trap op. Later kreeg die speler geel, maar hij mocht wel overtredingen blijven maken. Zelfs een bal wegschieten, vond in de ogen van de scheidsrechter genade. Leg het mij maar uit. Maar goed, laat ik bij onszelf beginnen. Hier laten we grote steken vallen en dat had ik nooit verwacht na ons spel in de eerste fase. Dat was gewoonweg prima dus ze kunnen het echt wel.”

Scoreverloop: Groen 0-1, 1-1 en 2-1 (eigen doelpunten DoCoS), De Graaff 3-1, Mercera 4-1.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Van Voorthuijzen, Boogmans, Peet, Gasamma, Victory, Groen, No-Ling Hing, Milan Flippo, Gashi.