Simon Joubij trekt met ingang van het komende seizoen het groen-witte tricot van SJZ weer aan. Na een afwezigheid van zeventien seizoenen keert de 29-jarige middenvelder weer terug naar de plek, waar de jonge Simon zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. Joubij gaat overigens in de nieuwe voetbaljaargang niet spelen in het keurkorps van SJZ-trainer Arie van Duijn, maar in een Zoeterwouds vriendenteam van de Haasbroek-bewoners. LeidenAmateurVoetbal blikt samen met Joubij terug op elf seizoenen selectievoetbal.

Joubij (op archieffoto tegen Van Nispen toen er nog gevoetbald mocht worden):,,Ik ben als 6-jarige bij SJZ  begonnen en ben op mijn 12e jaar overgestapt naar Voorschoten ’97. Daar heb ik de rest van mijn jeugd gevoetbald en ik heb daarna ook in de zaterdagselectie van Voorschoten ’97 gespeeld. Het eerste seizoen nog in het tweede en een jaar later heb ik mijn debuut in het eerste gemaakt.  Eerst op hoofdklasseniveau en daarna vooral in de eerste klasse. Na zes jaar Voorschoten’97 vond ik het tijd voor wat nieuws. Ik vond DoCoS ook een mooie club in de regio en heb toen daar voor gekozen. De trainer die voor mij het belangrijkste is geweest? Toch wel Marcel de Hoogt. Marcel was eerst mijn trainer bij Voorschoten ’97 2 en toen hij hoofdtrainer van Voorschoten ’97 werd, heeft hij mij bij het eerste gehaald. Dat was  trouwens een sterk team met goede voetballers als Tim Kluivers en Robbert Susan. In die periode zat ik nog voornamelijk op de bank. De beste voetballer waar ik als basisspeler mee heb samengespeeld is toch wel Roberto Escudero (nu trainer van FC Boshuizen (zo), SN).”

Vervolgend: ,,De laatste jaren heb ik te maken gehad met enkelblessures en ik dacht er regelmatig aan om te stoppen, maar beleefde toch nog teveel plezier aan het spelletje om er ook echt een punt achter te zetten. Ik heb nu de knoop doorgehakt en ga volgend seizoen in een vriendenteam bij SJZ voetballen. Ik ken deze jongens al sinds mijn zesde jaar en ze hadden al vaker gevraagd of ik weer bij hen kwam spelen. Mijn vriendin en ik hebben kort geleden een huis gekocht in Zoeterwoude Dorp, waar we over twee maanden intrekken. Alles bij elkaar leek het mij een goed moment om weer naar SJZ terug te gaan. Ik ben nu bijna 30 jaar en het wordt tijd voor nieuwe dingen. Ik ga misschien ook weer een studie oppakken, daar heb ik dan ook wat meer tijd voor. Of we dit seizoen nog in competitieverband nog in actie komen is nu nog niet duidelijk. Als dat niet lukt, dan zal er mogelijk door de KNVB een vriendschappelijke regionale competitie worden georganiseerd, maar ik hoop hoe dan ook om in voetbalkleren van DoCoS afscheid te kunnen nemen’’, aldus Joubij tot besluit.