zaterdag, juli 27, 2024
HomeEMM'21EMM'21 InterviewsEMM´21 blijft koploper na puntendeling in topper (plus podcasts)

EMM´21 blijft koploper na puntendeling in topper (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zondag) – De ene helft is de andere niet, als dit gezegde op één wedstrijd van toepassing is geweest dan was het wel op deze krachtmeting. De eerste helft was slap en zeer matig van Veense kant en werd afgesloten met een 0-1 achterstand. Hoe anders was het tweede bedrijf. De fusieclub was nu fel en schiep zich verschillende goede mogelijkheden. De gelijkmaker en ook de eindstand was dan ook zeker verdiend te noemen 1-1.

In de basisopstelling van de thuisclub stonden er, buiten de van RCL overgekomen Stijn Rietbroek, alleen spelers die afkomstig waren van DOSR. Ook weer niet onlogisch, aangezien DOSR een klasse hoger speelde dan fusiepartner WVC. De nog ongeslagen koplopers speelden hun wedstrijd in een entourage die paste bij een topwedstrijd. Het hoofdveld van Sportpark Alkemade Oost was omzoomd door het talrijk opgekomen publiek.

Vooral voor het thuisaanhang was de eerste helft een teleurstelling. Er waren wel wat hoogtepuntjes, in de tiende minuut was er een drop-kick van Job Mooren die net naast ging en ook Rietbroek werd een paar maal gevaarlijk, maar het was te weinig. De bezoekers uit Nieuw-Vennep voetbalden wat gemakkelijker, vooral door de lepe rechtsbuiten Vincent Noordam. Hij was het dan ook die met een indraaiende voorzet de geheel vrijstaande Daan Wessel vond (0-1). Met deze verdiende voorsprong gingen de teams de rust in.

Ondanks dat de rood-zwarten werden geteisterd door vele blessures en ook nog twee spelers misten die met vakantie waren, konden zij het opbrengen om veel feller te beginnen en ook een paar keer gevaarlijk te worden. Tien minuten na rust kwam de ploeg uit Roelofarendsveen op gelijke hoogte. Rietbroek brak aan de rechterkant door en zijn voorzet werd in eerst instantie geblokt, maar de attente spits Mooren schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 1-1.

De doelpuntenmaker: ,,Na onze slappe eerste helft was ik tevreden geweest met een remise, maar na onze puike tweede helft sta ik hier toch met een ontevreden gevoel. Ik had onze ploeg op voorsprong moeten brengen, maar ik kreeg de voorzet van wederom Rietbroek tegen mijn scheenbeschermer en miste het doel. Vorige week in een soortgelijke situatie scoorde ik nog wel. Ondanks het slechte veld hebben we een prima tweede helft afgeleverd en als we dan ook nog compleet geraken, dan kan er nog veel gebeuren.”

EMM´21 leek even hulp te krijgen van de scheidsrechter, die een onschuldige overtreding in eerste instantie met rood bestrafte, maar lachend zijn vergissing goedmaakte met geel. Deze actie was tekenend voor de goede sfeer in deze toch belangrijke wedstrijd.

Dat Mooren toch niet tevreden was met een punt kwam door de verschillende gevaarlijke situaties voor het doel van DIOS. Zo was er een fraaie vrije trap van aanvoerder Sven van der Meer die de keeper uit de bovenhoek ranselde. Even later werd uit een corner de bal tegen de binnenkant van de paal gekopt en hoe de bal uit het doel bleef, was voor iedereen een raadsel. Vlak voor tijd kwam de thuisclub bijna nog op voorsprong, maar de vrije trap aan de zijkant van het veld ging voorlangs en werd door niemand aangeraakt. EMM’21 moest dus genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Door het verschil in wedstrijden is er een vertekenende stand ontstaan, maar de nieuwbakken fusieclub staat nog fier bovenaan.

EMM’21-DIOS 1-1 (0-1). 14. Wessel 0-1, 56. Mooren 1-1.

EMM’21: Van der Zwet, Salomé, S. van der Meer, Brug, Van der Lem (88. Huigsloot), G. van der Meer, D.Hoogenboom (45. Jonkman), (61. R. Hoogenboom), Wesselman, Rietbroek, Mooren, Van der Geest.

Basisopstelling DIOS: R. Klinkenberg, S. Klinkenberg, Hoefkens, Draijer, Janssen, Suykerland, Noordam, Boomgaart, Wessel, Broxterman, Van Wees.

Note redactie: komende woensdag zijn de trainer (Koen van der Vlugt) en speler (Sven van der Meer) van EMM’21 tussen 18 en 19 uur te gast bij het radioprogramma Sport071, een samenwerking van Sleutelstad.nl en LAV. Daags hierna ook terug te beluisteren op onze website!

Beluister hier nog de podcasts met Van der Vlugt en Stijn Rietbroek, met dank aan de collega’s en mediapartner Studio Alphen: