HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 krijgt loon naar werken tegen laagvlieger… nul punten!

EMM’21 krijgt loon naar werken tegen laagvlieger… nul punten!

-

Tweede klasse C (zondag) – Met elf uit vijf en een derde plek in de knip zou het ongeslagen EMM’21 op zeker de drie punten uit bij het laaggeplaatste Pancratius moeten kunnen behalen. De thuisploeg nam een elfde plek in met vijf punten uit vier wedstrijden en had pas vijf keer gescoord. Maar het liep totaal anders want ondanks een 0-1 stand bij rust verloren ‘De Veeners’ kansloos met 4-2. Verdediger Cremiel Salomé van EMM’21 was heel duidelijk in zijn conclusie: ,,Terecht verloren, zeker als we zo de kantjes ervan aflopen. Je moet echt elke wedstrijd alles geven, ook al sta je op papier hoger op de ranglijst en heb je een bredere en mogelijk ook betere selectie. Een goede les voor de komende wedstrijden.”

Was misschien de vrije zondag van 31 oktober hier debet aan dat de flow van punten pakken even uit beeld was? Mogelijk wel, want de start van de wedstrijd uit op sportpark Schuilhoeve in Badhoevedorp was ook al vrij rommelig. Maar met de 0-1 van Roy Hoogenboom na een Bergkampachtig steekpassje van David Vermeer tikte Hoogenboom de bal schitterend in het net.

Salomé (op foto): ,,Hierdoor werden we toch sterker, kregen ook meer balbezit en het liep weer gelijk beter. Trainer Koen van der Vlugt kon in de rust met die 0-1 tussenstand alleen maar herhalen wat Barry Stevens vroeger bij de Soundmixshow van Henny Huisman tegen de deelnemers zei: ‘Gewoon doorgaan!”

Maar kort na rust scoorde de thuisploeg de 1-1 middels een uit de kluiten gewassen spits die boven Salomé uittorende en de 1-1 binnenkopte, kort erna gevolgd door een schitterend schot van Abdel Errachid in de kruising vanaf randje zestien, 2-1. ,,Het lukte niet bij ons, we waren toch weer te slap in de duels, creëerden geen kansen en door een verdedigingsfout van Sven van der Meer werd het zelfs 3-1. Dan denk je een kwartier voor tijd met een prachtig doelpunt van invaller Job Hoogervorst (na een assist van Stijn Rietbroek, GB) dat er nog kansen zijn. Maar een paar minuutjes later benutten zij (een door Thomas Brug, GB) veroorzaakte strafschop, 4-2, wat dan ook de eindstand werd”, aldus de teleurgestelde verdediger uit Roelofarendsveen.

Als de top drie in deze tweede klasse C deze zondagmiddag dan ook nog gemakkelijk hun wedstrijden wint, dan begrijpt ieder nu de zesde plek van die mooie en krachtige fusieclub EMM’21 met elf uit zes (10-5). Over twee weken, zondag 21 november, is ESTO thuis de tegenstander.  Komende zaterdag 13 november is er eerst de bekerwedstrijd in de tweede ronde uit bij SV Honselersdijk, eersteklasser op zaterdag, op sportpark ‘De Strijphorst’.

Salomé: ,,Een mooie gelegenheid om dan al te laten zien dat we vanmiddag een goede les geleerd hebben met z’n allen. Ook trouwens weer zo’n typische kreet van Huisman bij zijn vroegere Soundmixshow! We kunnen altijd punten verliezen, maar dan moeten we wel strijdend ten onder gaan. Laten we eerst die gezonde strijdlust dus maar inzetten voor de winst!”

Pancratius – EMM’21 4-2 (0-1). 15. R. Hoogenboom 0-1, Pancratius 1-1, Errachid 2-1, Hertog 3-1, J. Hoogervorst 3-2, Hertog 4-2.

Basisopstelling EMM’21: P. van der Zwet, Salomé, Van der Lem, S. van der Meer, Brug, Vermeer, M. van der Zwet, G. van der Meer, Van der Geest, Rietbroek, R. Hoogenboom.