donderdag, mei 23, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Er staat voorlopig nog geen maat op EMM’21

Er staat voorlopig nog geen maat op EMM’21

-

Tweede klasse C (zondag) – Een dik verdiende en afgetekende 0-2 zege bij het immer lastig te bespelen Bloemendaal en weer een ‘clean sheet’ ondanks vele geblesseerden bij EMM’21, de jonge fusieclub uit de Veen. Wat vindt Job Mooren, één van de doelpuntenmakers hiervan: ,,Het was zeker het eerste kwartier even wennen deze pot, want het was een sterke tegenstander. En met diverse invallers voor geblesseerde medespelers moesten we het ook wel even goed neerzetten. Dat is zeker gelukt, kijk maar naar de uitslag. Zijn we nu nog koploper ook in deze tweede klasse C! Het begin van iets moois dit seizoen? Waar houdt het op voor ons?”

Het was Mooren zelf die de 0-1 prachtig binnen tikte door net voor de doelman op een Wim Kieft-achtige wijze op te duiken en te scoren. Het was zaak om dit spelletje zo aan te houden en Bloemendaal niet in de wedstrijd terug te laten komen door het laten scoren van de gelijkmaker. Mooren: ,,Want dan kan je het tegen dit soort teams nog best lastig krijgen. De boodschap van onze trainer Koen van der Vlugt in de rust was dan ook niet aan dovemans oren besteed. Het koppie erbij houden en hetzelfde spelletje blijven spelen.”

Maar het was juist de thuisploeg die vanaf het eerste fluitsignaal na rust volle bak druk zette waardoor het goed was dat invaller-doelman Patrick van der Zwet en de verdedigers goed stonden. Alle Bloemendaalse mogelijkheden werden door hen vakkundig onschadelijk gemaakt. Met de 0-2 van Joey van der Geest kort voor tijd, vanuit een inworp tot stand gekomen, zette EMM’21 de wedstrijd op slot en waren weer drie punten binnen.

De fusieclub staat nu eerste met negen uit drie (7-0) en hebben stuivertje gewisseld met SV DIOS dat na de 2-1 winst op Foreholte nu tweede staat met ook negen uit drie (9-3). ,,Dat belooft een leuke thuiswedstrijd te worden tegen deze concurrent komende zondag. Ik hoop dat er lekker veel publiek op afkomt en we zo weer een ouderwets gezellige voetbalmiddag mogen beleven op ons sportpark”, aldus de enthousiast verhalende EMM’21-aanvaller.

Trainer Van der Vlugt deed ook nog een duit in het zakje. ,,Al met al een goede pot van ons, maar in de openingsfase hadden we het best lastig. Zij hebben een lange spits in huis en die werd telkens gezocht. Geleidelijk aan kregen we meer controle en daar kwamen ook kansen uit voort en dus een doelpunt. Na de rust was het eigenlijk zo ongeveer hetzelfde beeld. Dus eerst moeite met de tegenstander en daarna de controle terug. Een lekkere zege, maar het zegt allemaal nog niet heel veel qua verhoudingen in deze klasse. Wel is duidelijk dat we een brede groep hebben en er valt veel te kiezen. We misten namelijk zeven spelers en toch kom je tot dit resultaat. Op naar de topper van volgende week.”

Bloemendaal – EMM’21 0-2 (0-1). 33. Mooren 0-1 en 82. Van der Geest 0-2.

Basisopstelling: P. van der Zwet, Brug, S. van der Meer, Salome, Huigsloot, Wesselman, Vermeer, Van der Geest, Hoogenboom, Mooren en Rietbroek.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read