Kagia is enorm verheugd te kunnen melden dat het voor het seizoen 2021/2022 een nieuw Hoofd-Jeugdopleidingen heeft aangesteld. André Markus treedt vanaf komend seizoen in deze functie. Daarmee volgt hij Kristian Weijers op als HJO.

Markus heeft een schat aan ervaring in de voetbalwereld. Zijn trainersloopbaan begon bij Kagia. Daarna is hij als jeugdtrainer aan de slag gegaan bij SV Dios en SMS (nu FC VVC). Om de volgende stap in zijn carrière te zetten besloot hij als assistent-trainer aan de slag te gaan bij FC Aalsmeer. Na 2 jaar besloot hij op eigen benen te staan bij het tweede elftal van Lisse zondag 2. Verder is hij werkzaam geweest bij Haarlem-Kennemerland en is hij hoofdtrainer geweest van WVC en sv Hertha.

De nieuwe HJO is enorm verheugd om weer aan de slag te gaan bij de club. ,,Ik kijk er naar uit om met de jeugdopleiding stappen te zetten. Ik heb er zin om samen met de trainers en leiders de jeugdspelers van Kagia beter te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de club zichzelf blijft en dat we de echte Kagia-sfeer bewaken. Ik heb een aantal ideeën en ik hoop daar er zoveel mogelijk van te kunnen uitvoeren hier en de club te helpen door te ontwikkelen.”

Direct op zoek naar een opvolger voor Weijers

Nadat bekend werd gemaakt dat Weijers de club aan het einde van het seizoen ging verlaten, is de club direct op zoek gegaan naar een opvolger. Mark Scholte, voorzitter van de Voetbaltechnische Commissie, is dan ook verheugd dat de club er op de korte termijn in geslaagd is om een opvolger te vinden. ,,Het vinden van een geschikte HJO voor een kleine club als v.v. Kagia is een grote uitdaging. Dat zagen we vorig seizoen toen wij de functie voor het eerst binnen de club hadden geïmplementeerd. André woont in Lisserbroek, kent de club van A tot Z, zijn zoon voetbalt hier en hij is al trainer geweest. Je kunt gerust spreken van een nieuwe HJO met een oranje hart. Ik ben dus enorm blij met de toezegging en komst van André.”

Doorbouwen aan de toekomst van de club

Scholte geeft verder aan wat de doelen voor Markus zullen zijn. ,,De opdracht voor André is duidelijk. We willen een stap maken met onze jeugdafdeling. Het gat tussen de senioren selectie en de jeugdafdeling moet zo klein mogelijk blijven, zodat eigen spelers de stap naar de selectie kunnen maken. De piramide binnen de jeugdafdeling moet een stevig fundament krijgen. De HJO heeft speelt daar een hele belangrijke rol.”

,,Verder wilt André samen met de VTC-selectie en Hein Leliveld kijken hoe we de O-23 optimaal kunnen benutten binnen de vereniging, zodat dit team een uitdaging en meerwaarde biedt voor jonge selectiespelers, talentvolle jeugdspelers en spelers met ambitie die nu nog in de overige senioren spelen. We hebben een brede en jonge selectie. Een doordacht plan voor O-23 biedt dan echt een meerwaarde voor deze jonge spelers. Daarnaast krijgt Andre de opdracht om samen met Hein Leliveld en de VTC het voetbaltechnisch beleidsplan te herschrijven. Het beleidsplan moet richting aan de komende 5 tot 10 jaar gaan geven.”

Tenslotte: ,,Er staat veel te gebeuren in Lisserbroek en daar moeten we klaar voor zijn. Een stevig, doordacht en onderbouwd voetbal technisch beleidsplan is daar de basis voor. In dit beleidsplan moeten selectievoetbal en breedtesport en toekomstige nieuwe voetbalonderdelen samen komen.”