Home RCL Interviews RCL Forse aderlating voor RCL: doelman Andrew Bontje gestopt

Forse aderlating voor RCL: doelman Andrew Bontje gestopt

Anderhalve week voor de overschrijvingsperiode heeft RCL wat kopzorgen. Deze week werd bekend dat Andrew Bontje, al jaren de betrouwbare en punten pakkende sluitpost, per direct is gestopt. De doelman is benaderd door de jeugdopleiding van Feyenoord om daar jonge keepertjes op te gaan leiden. Voor Bontje een unieke kans en een droom die min of meer uitkomt, voor RCL een zorg zo kort voor de deadline van overschrijvingen.

Bontje: ,,Voor RCL vind ik dit ronduit vervelend en dat maakte mijn beslissing ook niet eenvoudig. Ik kan het mij indenken dat Hein van Heek er niet blij mee is, maar hij begrijpt mijn keuze uiteindelijk wel. Ik zou nog maximaal een jaar keepen in 1 en dan zou mij een operatie wachten in de zomer van 2022. Misschien had ik al eerder moeten stoppen vanwege blessureleed. Nu kwam deze kans voorbij en die wil ik met twee handen aangrijpen. Het balletje is gaan rollen via Patrick van Seters, die ik eerder mee heb gemaakt bij Excelsior. Hij zit nu bij Feyenoord en van daaruit is er contact opgenomen. Binnen drie dagen was het beklonken.”

Hoe RCL de handschoen gaat oppakken, is nog niet bekend. ,,Ook ik had liever gehad dat dit twee maanden terug al speelde dan had de club eerder kunnen anticiperen. Toch gunnen de jongens en René van Giezen, de keeperstrainer, het mij en dat geeft een prettig gevoel. Misschien gaat RCL nu verder met een jeugdige keeper. Ikzelf stond al vroeg tussen de palen bij SJC en het is zeker niet onmogelijk. Ook heb ik nog een andere naam laten vallen, maar dat is verder niet aan mij. Ik gun de club in elk geval het allerbeste en heb er vertrouwen in dat er een oplossing komt. Met veel plezier ga ik straks aan de slag bij deze mooie club en wie weet wat er op termijn in het vat zit.”

Andrew bedankt voor de mooie jaren. We hebben met LAV veel mooie reddingen van je gezien. Succes bij de Kuipbewoners! ,,Ik bedank jullie voor alle inspanningen en de leuke dingen die jullie doen voor het regionale voetbal. Dat heb ik altijd enorm gewaardeerd.”

Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl