Tweede klasse C (zaterdag)- Westlandia was zaterdag te gast op sportpark De Bloemerd. De statistieken van de laatste  onderlinge vier competitie wedstrijden waren niet al te hoopgevend voor de rood-witte thuisclub: de Westlanders wonnen ze alle vier. Tel daarbij nog de waslijst aan blessures bij RCL, waarbij afgelopen dinsdag in het bekerduel tegen TOGB Michael Schouten en Michel de Jong aan toegevoegd konden worden, en een lastig middagje lag in het verschiet. De vijfde nederlaag op rij voor Racing leek een kwestie van tijd, maar de pas negentienjarige en uitblinker Sieb Rutgers bezorgde zijn ploeg in de slotfase alsnog een verdiend punt. RCL was hem dankbaar, want halverwege de eerste helft had dezelfde speler ook al gescoord.

Op het kunstgras (hoofdveld was afgekeurd, WM) was in de eerste helft van goed voetbal geen sprake. Met inzet en strijd van beide ploegen werd veel goedgemaakt voor de circa honderdvijftig liefhebbers. De gastheren kregen in de openingsfase, waarbij de snelheid van Jake van Heusden werd benut, wat mogelijkheden. Halverwege de eerste rondgang mocht de ploeg van coach Hein van Heek niet klagen dat Vince Oltshorn zijn honderd procent kans weigerde te verzilveren voor de bezoekers. Verder konden de Naaldwijkers weinig tot niets creëren. De 1-0 van Rutgers (foto) viel min of meer uit het niets, maar de assist van Kai Vijlbrief en de treffer (lob) van Rutgers was fraai.

Premier League tickets

De Westlanders bezorgden RCL vrijwel direct na de rust een koude douche. Rick van Schie kon vrijwel ongehinderd binnen de zestien komen en de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Dezelfde speler had het kort daarop nog erger kunnen maken voor de gastheren, maar gelukkig voor RCL verslikte de speler zich in zijn actie. Het was uitstel van executie voor de roodwitten. Een pass op maat over een slordige veertig meter van de sterk spelende centrum verdediger Bas van den Berg  werd door Roy van Beek knap afgerond.

De 1-2 voorsprong voor de ploeg van Westlandia trainer Theo Verbeek was verdiend gezien de verrichtingen in de eerste twintig minuten van de tweede helft. De gastheren moesten in de achtervolging en deden dat met verve: het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van de tegenstander. Een omzetting van trainer Van Heek naar 4-4-2 pakte goed uit. De ploeg speelde alles of niets, maar kreeg bijna de rekening gepresenteerd. Ricardo van der Zalm miste de kans om de wedstrijd op slot te gooien na een messcherpe counter.

RCL, in de persoon van Rutgers, bleek wel doeltreffend.  De ontlading na de gelijkmaker, na een assist van invaller Ali Barokzay, was groot. In de extra tijd was de uitblinker nog dichtbij de winnende, dat zou echter te veel van het goede voor RCL geweest zijn. Al met al was de 2-2 een terechte uitslag.

Rutgers bloosde na afloop van oor tot oor: ,, Ik ben natuurlijk blij met de twee treffers voor de ploeg en mezelf. Voetballend, zeker in het begin van de tweede helft, was het niet goed. Gelukkig pakte de omzetting van de trainer goed uit. De gelijkmaker scoorde ik met dank aan Barokzay.” Van Heek was niet gelukkig met het spel van zijn mannen in de eerste helft: ,, We verloren de grip op de wedstrijd. Na de omzetting werd het beter. Met het gelijke spel kan ik leven.”

RCL-Westlandia 2-2 (1-0). Rutgers 1-0, Van Schie 1-1, Van Beek 1-2, Rutgers 2-2.

Basisopstelling  RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop,  Brasker,  Bons, Van Bemmel, Vijlbrief, Schouten, Rutgers, Weenink, Van Heusden.

Basisopstelling Westlandia:  Duijvestein, Vijverberg, Le Duc, Van den Berg, Vollebregt, Van Voskuilen, Capdevila, Enthoven, Van Beek, Van Schie.