donderdag, mei 19, 2022
HomeTweede klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, speeldag 7, zaterdag 6 november

Voorbeschouwing tweede klasse C, speeldag 7, zaterdag 6 november

-

Kagia-UVS

Een duel tussen de huidige nummers 9 en 4. Kagia won afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit seizoen. Op eigen bodem werd DoCoS met 3-1 teruggewezen. Een knappe prestatie omdat Hein Leliveld nog steeds zwaar moet improviseren vanwege uiteenlopend en langdurig blessureleed. De trainer gaf aan dat zijn ploeg zeker niet de pannen van het dak speelde, maar de oefenmeester was tegelijkertijd ronduit blij met de energie die zijn mannen aan het daglicht legden. Rens Lamboo, weer opgelapt om speelklaar te zijn, onderscheidde zich met twee treffers van grote schoonheid. UVS zette RCL weg met 6-0 en waande zich een kind in een speelgoedwinkel. De Leidse ploeg verloor op de openingsdag, maar boekte daarna vier zeges met de alleszeggende cijfers 14 voor en 0 tegen. Het mag duidelijk zijn dat UVS de favoriet is om drie punten te mogen bijschrijven, maar in het laatste treffen tussen beide teams aan de Kikkerbeetstraat bleef de ploeg steken op 1-1 en daarmee kregen de Lisserbroekers wellicht te weinig. Tijden veranderen en er zijn geen garanties af te geven, maar er zijn genoeg ingrediënten aanwezig om er een leuk potje van te maken.

RCL-Soccer Boys

Natuurlijk zal er in de Bloemerd nog even over j.l. zaterdag worden nagesproken. Hoe kon het zo mis gaan tegen UVS? Verliezen is helemaal geen ramp en was misschien zelfs enigszins ingecalculeerd, maar de manier waarop gaf wel te denken. RCL speelde vooral na de rust een uiterst belabberde partij en leek alle grondbeginselen van het spelletje vergeten te zijn. Nieuwe ronde en nieuwe kansen en wanneer de ploeg van Hein van Heek zou kunnen winnen van Soccer Boys dan is de Racing Club terug in het middenveld van 2C en kan er weer vooruit worden gekeken. De Bleiswijkers vergaarden pas drie punten na zes duels en de afstand tussen de beide teams zou dus kunnen groeien naar zeven punten. De oranjewitten verloren in de voorbije speelronde nipt van Westlandia. De enige zege werd geboekt tegen Te Werve.

DoCoS-DSO

Dennis Olman kon er met zijn pet niet bij. ‘Wat een verval ten opzichte van de laatste optredens’. Het ging voor afgelopen zaterdag inderdaad beter en beter bij DoCoS, ondanks ook hier een veelvoud aan blessures elke week. De intensiteit ging omhoog en de trainer kon meer en meer de handen op elkaar krijgen voor zijn volgelingen. Tegen Kagia echter werd een zeer povere prestatie afgeleverd en hoewel Olman geen daadwerkelijke kansen zag voor de thuisploeg ging het wel mis voor de Leidenaren. De spiegel moet er deze week aan te pas komen en revanchegevoelens dienen aanwezig te zijn om het op eigen veld DSO lastig te maken. Dat is de nummer twee momenteel en naar alle waarschijnlijkheid een gegadigde voor de prijzen. De Zoetermeerders willen al jaren naar de eerste klasse, maar dat lukte even zo vaak niet. DSO heeft vijftien punten verzameld uit zes duels en DoCoS heeft er negen minder. Westlandia was tot dusverre de enige ploeg die DSO deed uitglijden. Gooien Olman en de zijnen dit keer een bananenschil op het veld voor de roodgroenwitten?

Rsterend programma: SVC’08-HVC’10, Te Werve-Vitesse Delft, Westlandia-Berkel, Van Nispen is vrij.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read