Zaterdag

Tweede klasse C

Premier League tickets

DoCoS – HVV Te Werve

De rode lantaarndrager uit Leiden ontvangt op sportpark Morskwartier de ploeg van de in onze regio bekende trainer Huib van Oostrom Soede, HVV Te Werve. Ook de Rijswijkse ploeg verloor hun eerste wedstrijd, derhalve een duel der puntloze ploegen. De brigade van Dennis Olman leed een ‘onbegrijpelijke’ nederlaag, twee individuele fouten en twee eigen doelpunten zorgden uiteindelijk voor een zeer geflatteerde 4-1 nederlaag. Midweeks werd voor de Sportiff LAV Cup met 5-0 van Jong Quick Boys verloren, wederom geflatteerd en ook weer door een aantal individuele fouten. De meeste doelpunten ontstaan uit fouten, het is voor de rood-witten echter niet te hopen dat dit iets structureels gaat worden. De competitie is net onderweg dus valt er nog niet heel veel te zeggen, maar hoe fijn zou het zijn om die rode lantaarn nu al door te geven? DoCoS mist nog steeds diverse spelers, maar volgens de oefenmeester in Leidse dienst is er nog voldoende kwaliteit over.

Kagia – van Nispen

Voor de thuisclub begint het zaterdag voor het echie, in een poule met een oneven aantal clubs staat er ieder weekend een team on hold en op de eerste speeldag waren dat de Kagianen. Tegenstander Van Nispen kan fietsend vanuit de Zilk naar de Kikkerbeetstraat,  een afstand van hemelsbreed iets meer dan tien kilometer.  De ploeg van trainer Stephan Spruijt won op de openingsdag verrassend met 2-1 van RCL , door een doelpunt in extremis. Het bekertoernooi voorafgaand aan de competitie was voor de Lisserbroekers geen onverdeeld succes, een schamel puntje werd er verzameld door de mannen van Hein Leliveld. Wie de twee selecties naast elkaar zet ziet dat een overwinning voor de thuisclub voorspelbaar is. Het leuke aan het voetbalspelletje is echter dat de beste ploeg niet altijd wint, juist het onvoorspelbare.

RCL – Vitesse Delft

Een valse start, zo kan de 2-1 nederlaag tegen Van Nispen toch wel worden genoemd. En als dan ook nog eens koploper Vitesse Delft op bezoek komt dan zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen dan op de eerste speeldag. Trainer Hein van Heek heeft een jonge groep, kenmerkend voor een dergelijke groep is wisselvalligheid maar nu werd zelfs het begrip collectief falen in de mond genomen. Er zit altijd wel een wedstrijd tussen waarin het niet loopt en niets lukt, het is voor de Leiderdorpers te hopen dat die wedstrijd inmiddels al gespeeld is. De tegenstander uit Delft, het gerenommeerde Vitesse, is normaliter een voetballende ploeg en dat zou wel in het straatje moeten passen.

UVS – CVV Berkel

Kan de thuisploeg zich revancheren voor de nederlaag tegen DSO? Het seizoen is nog maar net bezig of de ploeg uit de Kikkerpolder kan net als in voorgaande jaren al direct in de achtervolging. Geen man overboord nog, des te lekkerder zou het zijn om een overwinning te boeken. Dit moet dan gebeuren tegen de ploeg uit Berkel, zij wonnen hun eerste wedstrijd met 2-1 maar lijkt op voorhand geen onmogelijke opgave. Randvoorwaarden zijn prima te noemen,  er is een uitstekende selectie en staf aanwezig dus eigenlijk zijn er geen excuses te verzinnen. Winnen is de enige remedie om de nare smaak van het eerste verlies weg te spoelen en om de criticasters (zie je nou wel, ieder jaar hetzelfde liedje) de mond te snoeren.

Resterend programma: Soccer Boys-DSO, Westlandia-HVC’10

Zondag

Tweede klasse C

ASC – SV Dios

Het grote nieuws afgelopen week was niet zozeer de nederlaag van het vlaggenschip tegen buurman Foreholte maar, onder het mom als er een schaap over de dam is volgen er meer, de berichtgeving dat de ASC selectie van het komende seizoen ook de (horizontale) overstap naar de zaterdag maakt.  Echt verrassend is deze boodschap niet, eerder deze week kon u hier ook al op de site van LAV iets over terug lezen. Nu de kogel door de kerk is kunnen de Oegstgeestenaren naar de toekomst kijken en gaan bouwen aan een zaterdagwaardige tweede klasse selectie. Voorlopig wordt er nog geacteerd op de zondag, en is SV DIOS de volgende tegenstander. Volgens trainer Jesper Neuteboom was afgelopen zondag de pijp leeg en vielen de tegendoelpunten wat ongelukkig, zie daar de verklaring van het verlies van 3-2 na 0-2 te hebben voor gestaan. Om horizontaal over te kunnen stappen is wegblijven uit de onderste regionen een vereiste, de verwachting is niet dat de thuisploeg het degradatiespook zal tegenkomen maar van die hatelijke nul af zou wel prettig zijn voor een ieder met een rood-zwart hart.

EMM’21- Foreholte wordt vandaag separaat geplaatst op deze website

Resterend programma: HBC-Altior, ESTO-Bloemendaal, Pancratius-KDO, Schoten-RVC’33