zondag, mei 29, 2022
HomeTweede klasseKagiaVoorbeschouwing tweede klasse, speeldag 8, 20 november

Voorbeschouwing tweede klasse, speeldag 8, 20 november

-

Zaterdag 20 november

UVS – Westlandia

UVS ging in de competitie verder met waar het de laatste weken mee bezig was: winnen. De 1-3 zege van vorige week bij Kagia was alweer de vijfde zege op rij voor de formatie van Kevin Krishan. Komende zaterdag ontvangen de blauw-witten Westlandia. De Naaldwijkers zijn ook in goede doen en behaalden uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten. Het belooft in de Kikkerpolder dus een interessante confrontatie te gaan worden tussen de nummers drie en vier van deze klasse. Afgelopen zaterdag speelde UVS bij NSVV voor een plaats in de derde ronde van de KNVB-districtsbeker. Na de reguliere speeltijd was de wedstrijd in balans (2-2), maar uiteindelijk waren de Numansdorpers vanaf de strafschopstip sterker dan de Leidenaren. Westlandia kwam afgelopen  zaterdag ook in actie in bekerverband, maar Voorschoten ’97 (za) bleek veel te sterk voor de Westlanders (6-2).

DSO – Kagia

Kagia verzamelde na zes wedstrijden zes punten en staat daarmee op plek tien De Lisserbroekers startten in hun laatste gespeelde thuiswedstrijd sterk tegen UVS, kwamen op voorsprong, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven (1-3). Komend weekend staat de uitbeurt bij DSO op het programma. De Zoetermeerders zijn traditioneel één van de titelfavorieten en laten tot nu toe ook zien waarom. Na de winst tegen UVS in de openingswedstrijd behaalde DSO slechts één keer niet de volle buit en mag zich na zeven competitiewedstrijden de trotse koploper van hun klasse noemen. Voorwaar dus geen gemakkelijke opgave voor de oranjehemden, maar wellicht kunnen de mannen van Hein Leliveld zaterdag op Sportcomplex Bentwoud toch stiekem voor een stuntje zorgen.

SVC’08 – RCL

RCL maakt tot nu toe een vrij wisselvallig seizoen door. De grote uitnederlaag bij UVS (6-0) werd gevolgd door een krappe 2-1 thuisoverwinning tegen hekkensluiter Soccer Boys, maar na zes gespeelde wedstrijden staan de Leiderdorps toch ‘gewoon’ op een zesde plek. Komende zaterdag gaat de formatie van Hein van Heek naar Wassenaar, waar SVC’08 wacht. De thuisploeg lijkt de laatste weken van slag, de laatste drie wedstrijden werden allen verloren. Wellicht dat de Bloemerd-bewoners de thuisploeg op het juiste moment treffen, bij winst kunnen de rood-witten met een schuin oog naar de (sub)top van de ranglijst kijken.

DoCoS is vrij

Overige wedstrijden: HVC ’10 – Te Werve, Berkel – Vitesse Delft, Soccer Boys – Van Nispen

Must Read