donderdag, mei 19, 2022
HomeUVSInterviews UVSThijs de Roy van Zuydewijn (UVS): ‘Focus op eigen spel, de rest...

Thijs de Roy van Zuydewijn (UVS): ‘Focus op eigen spel, de rest komt later wel’

-

Bij tweedeklasser UVS zal vast met een goed gevoel worden teruggekeken op de eerste seizoenshelft. De Leidenaren verloren weliswaar de competitieouverture bij DSO maar daarna zette de formatie van trainer Kevin Krishan een reeks van zeven overwinningen neer, waardoor de blauw-witten het kalenderjaar afsluiten als virtueel koploper van hun afdeling. Thijs de Roy van Zuydewijn is sinds het begin van deze voetbaljaargang één van de vaste waarden in de Kikkerpolder-ploeg en LAV sprak met hem over de laatste ontwikkelingen bij zijn club.

De Roy van Zuydewijn is een bezig baasje. Naast het volgen van zijn studie fysiotherapie is hij ook actief als ondernemer (personal trainer) en maakt hij een paar keer per week de gang naar het UVS-complex. Ooit begon de Oegstgeestenaar bij de pupillen van UDO, om na periodes bij Alphense Boys, Feyenoord en Rijnsburgse Boys, twee seizoenen terug in Leiden neer te strijken. De Roy van Zuydewijn lijkt helemaal op zijn plek in de Kikkerpolder en startte dit seizoen alle competitiewedstrijden als basisspeler.

,,Ik heb het bij UVS inderdaad goed naar mijn zin en voel me hier helemaal thuis. We hebben een leuke spelersgroep en we kunnen het goed met elkaar vinden. Dat we de eerste wedstrijd van het seizoen verloren was teleurstellend, maar daarna hebben we ons goed herpakt. In tegenstelling tot de laatste seizoenen kan de trainer nu beschikken over een groep van 17 á 18 spelers, die min of meer gelijkwaardig zijn en dat betekent dus veel concurrentie. Voor een trainer is het natuurlijk fijn dat er voldoende keuzemogelijkheden zijn. Aan de andere kant zitten daardoor ook spelers op de bank die net zo goed basisspeler hadden kunnen zijn, maar onze trainersstaf heeft duidelijk gemaakt dat we dit seizoen iedereen hard nodig zullen hebben.”

Vervolgend: ,,We trainen in deze coronaperiode één middag in de week en één avond in de week gaan we in groepjes hardlopen. Onze trainer is duidelijk in wat hij wil, de tactieken en regels zijn voor de groep helder en ik merk dat zijn manier van werken wordt gewaardeerd. Daarnaast heeft ook assistent-trainer Henk Brandt een belangrijke rol. Henk staat tussen de hoofdtrainer en de spelers in en is het sociale bindmiddel in de groep.”

De middenvelder praat verder: ,,We willen de vibe waarin we zitten ook na de winterstop vasthouden en aan het einde van het seizoen zien we wel waar we staan. Of wij als groep met een kampioenschap bezig zijn? Eerlijk gezegd niet. Je moet voorzichtig zijn om die dingen hardop uit te spreken, want we willen onszelf geen onnodige druk opleggen. De focus ligt bij het verbeteren van ons eigen spel en wedstrijden winnend af te sluiten, de rest komt later wel. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en pas aan het eind van de rit worden de bloemen uitgedeeld. Wanneer het seizoen voor mij is geslaagd? Lastige vraag, maar het zou natuurlijk het mooiste zijn als we dit seizoen met promotie kunnen afsluiten. Een top 3-klassering is in mijn ogen een reële doelstelling. We zijn optimistisch over de rest van het seizoen, maar we beseffen allemaal dat er nog een lange weg te gaan is’’, aldus de pas 22-jarige speler tot besluit.

Foto’s: Jan van der Lubbe

UVS in cijfers: 

Ranglijst: 8-21-23-4 (2e)

Thuis: 3-9-11-1 (3e)

Uit: 5-12-12-3 (1e)

Grootste zege: RCL (6-0)

Grootste en enige nederlaag: DSO (2-0)

 

Must Read