HomeDerde klasseDoCoSUVS toont titelaspiraties bij DoCoS (0-4) (plus fotoreportage)

UVS toont titelaspiraties bij DoCoS (0-4) (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Zou het eindelijk gaan gebeuren voor UVS? Na jarenlang van net niet voor de Kikkerpolder-bewoners, lijkt deze voetbaljaargang in de tweede klasse wél het lang gewenste succes voor de blauw-witten te kunnen gaan brengen. UVS-trainer Kevin Krishan beschikt over een kwalitatief én kwantitatief sterke selectie en dat zou in de eindfase van het seizoen weleens van doorslaggevende betekenis blijken te zijn.

Het is tekenend voor het niveau van de UVS-bank dat Krishan na rust vijf keer kon wisselen zonder dat het ten koste ging van de kracht van zijn ploeg. Tel daarbij op dat UVS na de winterstop weer hoopt te kunnen beschikken over topschutter Enrico Geus en het moge duidelijk zijn waarom de blauw-witten na de 0-4 zege bij stadgenoot DoCoS met een big smile het Morscomplex verlieten. De winst bij DoCoS was alweer de zevende zege op rij voor de Leidenaren, die door het verlies van lijstaanvoerder DSO, de Zoetermeerders verloren in de 93e minuut met 1-0 bij Vitesse Delft, nu als virtueel koploper de decembermaand ingaan.

DoCoS opende sterk en was na drie minuten spelen dichtbij de 1-0, maar de volley van Mitchel Klein spatte uiteen op de vuisten van UVS-keeper Delano van Wanrooij. De bezoekers slaagden hierna erin de opbouw van de thuisploeg te ontregelen, die daardoor in de rest van het eerste bedrijf niet meer tot kansen kwamen.

Na een half uur spelen kwam UVS op voorsprong. Boy Tetteroo koos na een vrije trap vanaf de linkerkant voor de korte hoek en gaf DoCoS-doelman Coen Offerman het nakijken (0-1). Niet veel later verdubbelde diezelfde Tetteroo via een schitterend afstandsschot de voorsprong van de blauw-witten. Vlak na rust kopte Chris van Empel op de UVS-lat, maar dat bleek het enige wapenfeit in de tweede helft van de gastheren te zijn. UVS controleerde de wedstrijd en liep door doelpunten van Abdelkarim Maatoug en Sven Verlaan in de slotminuten uit naar een ruime overwinning (0-4).

De 19-jarige Boy Tetteroo maakte tegen DoCoS zijn basisdebuut dit seizoen en met zijn twee treffers beschaamde de jongeling het vertrouwen van Krishan niet. Tetteroo:,,Na een paar invalbeurten eerder dit seizoen mocht ik vandaag in de basis starten en dan is het mooi om gelijk twee keer te scoren. We hadden in de tweede helft de kans om de wedstrijd eerder te beslissen, maar uiteindelijk is 0-4 bij DoCoS natuurlijk een prima resultaat’’, aldus de aanvaller.

Voor Kenneth Maaskant was het treffen met UVS een hele bijzondere, de verdediger speelde twee decennia in het blauw-wit van de tegenstander. Maaskant: ,,Het was mooi om jongens waar ik jaren mee heb samengespeeld of nog mee omga weer tegen te komen, maar verliezen is natuurlijk nooit leuk. Na de 0-2 weet je dat het tegen een goede ploeg als UVS lastig wordt. Het is jammer dat die bal van Chris van Empel er niet ingaat, maar daarna hebben we zelf niet veel meer weten te creëren. Misschien is het voor ons niet eens zo erg als er een vervroegde winterstop wordt ingelast. We hebben diverse spelers in ons team die net terug zijn van een blessure, maar dan mis je, zeker tegen een goede tegenstander als UVS, toch wat wedstrijdritme. Wellicht dat we in de winterstop wat vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen. Ondanks de nederlaag ben ik optimistisch over de rest van het seizoen. We hebben een goede spelersgroep en moeten in staat zijn om bij de onderste plekken vandaan te komen’’, keek de Leidenaar alvast vooruit.

DoCoS – UVS 0-4 (0-2)  30. Tetteroo 0-1, 33. Tetteroo 0-2, 87. Maatoug 0-3, 89. S. Verlaan 0-4

Opstelling DoCoS: Offerman, Poelsma, Maaskant, Peet (75. Guijt), Gashi, Van Empel, Victory (52. Gassama), Van Voorthuizen, Klein (52. Lo-Ning-Hing), Groen, Flippo.

Opstelling UVS; Van Wanrooij, Sloos(86. L. Verlaan), Spierdijk (82. Pison), S. Verlaan, Van Kempen, Hulters (60. Tavilla), Dubbeldeman (60. Leugering), De Roy van Zuijdewijn, Van Vliet (60. Maatoug), Brugman, Tetteroo.