Trainers Marco Harleman en Nino Poulina geven ook komend seizoen leiding aan het vlaggenschip van Lugdunum. Het bestuur, Marco en Nino waren het snel met elkaar eens om ook het volgend seizoen de ingeslagen weg te vervolgen om Lugdunum nog beter te profileren. Nu maar hopen dat het nieuwe seizoen gevrijwaard blijft van dat vervelende coronavirus.

Na afloop van de gemaakte afspraken met Marco en Nino volgde nog een kort vraaggesprek naar hun bevindingen over de afgelopen periode en de toekomst bij de club als eindverantwoordelijken van de selectie.

Heren hoe bevalt het bij de club na ruim een half jaar ervaring?

Tot nu toe hebben we als selectie goed gewerkt met elkaar. Ook de gedreven jonge spelers vonden hun weg. Na een gewenningsproces zagen we dat er ‘iets’ groeide tussen de jongens onderling. Hoewel er nog verbeterpunten zijn, zijn we positief verrast met als voorlopig resultaat negen punten uit helaas maar vier gespeelde wedstrijden. Hopelijk krijgt dit seizoen nog een vervolg om verder te bouwen richting een stabiele 3e klasser met als verrassing stiekem een periodetitel.

V.l.n.r.: Marco Harleman, Hans van As, Koos Keijzer, Nino Poulina.

Hebben jullie na vier competitiewedstrijden een indruk kunnen krijgen van het spelniveau in de huidige klasse?

Tot nu toe valt het niveau ons niet tegen en de tegenstand is stug. Onze eerste wedstrijd tegen Sporting Leiden was gelijk een goede binnenkomer met als resultaat een 3-0 overwinning. Daarna gingen we na een 2-0 achterstand bij FC Oegstgeest met een 2-4 overwinning naar huis. Onze derde wedstrijd tegen Alphia hadden we weinig te vertellen, een goede stugge tegenstander. We verloren terecht met 3-0. Onze laatste wedstrijd tegen Gouda was eigenlijk een 0-0 wedstrijd maar daar namen de jongens geen genoegen mee en pakten in de laatste minuut toch de drie punten.

Wat zijn op dit moment dan de verbeterpunten?

We moeten eraan werken dat we wat rustiger worden aan de bal en niet te snel in paniek raken. Maar dat is natuurlijk inherent aan zo’n jeugdige selectie. Het is dus een kwestie van veel wedstrijden spelen zodat er meer vastigheden in ons spel slijten. En wat ouder worden helpt natuurlijk ook.

Wat vergt deze onzekere coronatijd extra van een trainer?

Het moeilijkst is om contact te houden met de spelersgroep. Wij hebben tot medio december met de groep in kleine koppeltjes getraind. Dat was niet zaligmakend maar het is niet anders. Daarnaast hebben de jongens een voorbeeldtrainingsschema gekregen om aan de conditie te blijven werken. Binnenkort gaan we met de jongens individuele gesprekken aan om te kijken wat hun bevindingen zijn bij de club en wat hun aandachtspunten zijn voor verbetering.

Wat is jullie voorkeur wanneer de competitie alsnog verder gespeeld kan/mag worden. Zoals het er nu uitziet wordt dit een halve competitie conform huidig wedstrijdschema of een hele opgesplitste competitie.

Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar het eerste, dus uitspelen met behoud van de eerste vier wedstrijdresultaten. We hopen wel dat de KNVB ook de mogelijkheid geeft tot vijf wissels net als bij het betaalde voetbal. Dit om blessuren en overbelasting te voorkomen.

Dit seizoen is er gewerkt aan de bouw van een sterk eerste elftal en is het beloftenteam onder 23 gestart. Waar willen jullie nog meer aan werken?

Wij willen nog een stapje maken in de samenstelling van de selecties. Wij zien het als een uitdaging dat wij naast de twee selectie-elftallen ook nog een tweede senioren selectie-elftal op de been brengen. In dat team kunnen dan de wat jongere senioren die buiten de beide selecties vallen ervaring opdoen en spelers die terug komen van een blessure kunnen daar weer ritme krijgen. We weten dat dit niet makkelijk is, maar we hebben wel ideeën om het voor elkaar te krijgen.

Tot zo ver de plannen van beide trainers en wij wensen de mannen veel succes.

Bron: Lugdunum

Note redactie: het is ons niet duidelijk wie wanneer de antwoorden geeft, maar wij gaan er gemakshalve vanuit dat deze heren op dezelfde golflengte zitten zoals wij van hen gewend zijn..