donderdag, mei 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseDaan van Moorsel : ,,Tevredenheid heerst bij FC Oegstgeest"

Daan van Moorsel : ,,Tevredenheid heerst bij FC Oegstgeest”

-

De eerste seizoenshelft zit er dit jaar vervroegd op; het is tijd om terug te blikken op de eerste helft van de competitie. Vandaag zijn we in gesprek met Daan van Moorsel, speler van derdeklasser FC Oegstgeest. Over de resultaten in de competitie, de fitheid van de groep en over de kanshebbers voor de titel.

Hoe beviel de eerste seizoenshelft, viel het mee of tegen?

,,De eerste seizoenshelft is bij ons heel erg meegevallen. In die eerste twee coronajaren speelden wij echt tegen degradatie en stonden we er niet al te best voor. Dit jaar was het doel dan ook lijfsbehoud. Vervolgens ging het in de eerste periode zo goed dat er zelfs even werd gekeken of we heel misschien de periodetitel konden pakken, dat hebben we helaas wel vergooid. Maar tevredenheid heerst. We hebben dit jaar een hele brede selectie en een brede staf. Ik denk dat we met heel het team ervoor willen gaan en dat we niet afhankelijk zijn van de kwaliteiten van individuele spelers. We hebben een team waarin meerdere spelers kunnen scoren en dat helpt heel erg. Los daarvan hebben we goede afspraken gemaakt. De organisatie staat vanuit het beginsel dat het defensief moet kloppen.”

Wat was de beste en de slechtste wedstrijd van dit seizoen?

,,Als team was de slechtste wedstrijd toch wel Nieuwkoop uit. We gingen met 2-0 koppie onder. De beste wedstrijd was TAVV thuis. Met de 4-1 winst konden we ontzettend tevreden zijn. We hebben sinds dit seizoen met Thymen Kruider ook een nieuwe trainer. Aan het begin van het seizoen hebben we allerlei opstellingen geprobeerd en gekeken naar verschillende formaties. Tegen TAVV in het openingsduel viel alles wel zo ongeveer op zijn plek.”

Wat ging er tot nu toe goed en slecht?

,,In de voorbereiding was het even zoeken. Zoals gezegd naar de formatie, maar het was ook wennen aan het niveau na de coronafase. Het is allemaal wat fysieker geworden.”

Was de groep fit dit jaar?

,,Het voordeel is dat we een hele brede selectie hebben. In voorgaande jaren hadden we bij een blessure van een basisspeler al een uitdaging, nu is dat niet het geval. We hebben heel veel concurrentie en daardoor wordt er ook goed getraind. Het grote voordeel is nu wel dat als iemand geblesseerd uitvalt, dat de trainer niet gelijk heel het elftal behoeft om te gooien. Vaak is het 1 op 1 vervangen.”

Wat is het streven van dit jaar voor jullie?

,,Voor het team is het streven echt lijfsbehoud. Zonder nacompetitie in de derde klasse blijven. Ik kan me nog wel herinneren dat het bestuur er iets ambitieuzer in stond, zij wilden al vrij vroeg naar boven kijken.”

Welke club vind je het meest opvallend? 

,,Voor mijn gevoel is CVC Reeuwijk toch wel de beste ploeg waar wij tot nu tegen gespeeld hebben. Mede doordat wij snel heel verdedigend gingen spelen, gaven wij CVC Reeuwijk ook wel echt de kans om te laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Voor nu is dat de beste ploeg, maar misschien is dat wel anders als wij tegen de top 2 hebben gespeeld (Oudewater en Aarlanderveen, red.).”

Wie is de meest opvallende speler tot nu toe?

,,Er is eigenlijk niet een bepalende speler. Je ziet dat we er nu meer als team staan. Het is meer de succesformule van het team, i.p.v. dat er 1 speler is die uitblinkt.”

 Voor mij is voetbal wel/niet veranderd door corona?

,,Op het niveau waarop wij spelen, is gezelligheid ook belangrijk. De derde helft leek weer terug, maar nu zitten we alweer in hetzelfde schuitje. Dat missen we wel enorm, want dat facet hoort er gewoonweg bij.”

Welke club denk jij dat er kampioen wordt in de klasse? En welke clubs degraderen er?

,,Jammer dat wij nog niet hebben gespeeld tegen nummer 1 en nummer twee, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen. Wel denk ik dat Oudewater een goede kans maakt. Voor degradatie zal het in elk geval gaan om VVC, aangezien zij er nu slecht voor staan. Verder is het nog te vroeg voor conclusies.”

FC Oegstgeest in cijfers:

Ranglijst: 8-16-20-12 (3e)

Thuis: 3-9-10-3 (2e)

Uit: 5-7-10-9 (6e)

Grootste zege: TAVV (4-1), Gouda (4-1), VVSB (1-4)

Grootste nederlaag: Lugdunum (3-1), Nieuwkoop (2-0)

Must Read