HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen heeft aan kwartier goed voetbal genoeg om weer derby te winnen

Aarlanderveen heeft aan kwartier goed voetbal genoeg om weer derby te winnen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Voor de tweede week op rij speelde Aarlanderveen een onvervalste derby. Op een drukbezocht sportpark vond de burenruzie tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop plaats. Een wedstrijd met twee gezichten. Een furieus startend Aarlanderveen, dat binnen tien minuten met goed voetbal twee keer scoorde. En een Aarlanderveen dat zeer slordig speelt en keeper Jari van Veen mag bedanken dat Nieuwkoop niet weet te scoren. Na drie wedstrijden heeft Aarlanderveen drie gespeeld en zes punten en weet het wederom een buurman aan de zegekar te binden (2-0).

Zonder spelbepaler Thom Nouwens (vorige week rode kaart) trad Aarlanderveen tegen buurman Nieuwkoop aan. Een strak blauwe lucht, veel publiek, vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd, een DJ met swingende muziek en een ‘ingevlogen’ mobiele snackbar waren elementen die een echte derby typeren. Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Zuidwijk schoot Aarlanderveen furieus uit de startblokken.

Nieuwkoop daarentegen was erg apathisch en betaalde al snel de tol voor dit slechte begin. Een prima steekbal van aanvoerder Luca Janszen zette Alessio van der Straaten oog in oog met de Nieuwkoopse sluitpost Thomas Boekestein. Van der Straaten werd in het welbekende zestienmeter gebied door sluitpost Boekestein gevloerd. Het buitenkansje werd door Van der Straaten vanaf de elfmeterstip keurig omgezet in een 1-0 voorsprong. Niet lang daarna wist  Jorn Poelwijk een voorzet van de snelle rechtsbuiten Davey Grimmelius te verzilveren (2-0).

Binnen tien minuten zat Aarlanderveen zo in een zetel. Dat deze zetel wellicht iets te comfortabel zat was te merken aan het vervolg van de wedstijd. Aarlanderveen liet de teugels vieren en Nieuwkoop, bekomen van de schrik, deed er een flinke schep bovenop. In het resterende gedeelte van de eerste helft verzuimde Nieuwkoop de achterstand te verkleinen. Een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt, slordig afronden aan Nieuwkoopse zijde en een aantal prima reddingen van de uitblinkende sluitpost Van Veen waren hier debet aan.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. Een slordig spelend Aarlanderveen ging steeds vaker de lange bal spelen waardoor het steeds meer ruimtes tussen de linies weggaf. Nieuwkoop maakte hier gretig gebruik van en creëerde een flink aantal kansen. Met nog een kwartier te spelen dacht Nieuwkoop dan eindelijk de aansluitingstreffer te maken maar de bal werd  op miraculeuze wijze door de Aarlanderveense defensie van de doellijn weggehaald. Niet lang daarna belandde de bal binnen het zestienmetergebied ongelukkig op de hand van een Aarlanderveense verdediger. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Het al puike optreden van sluitpost Van Veen werd extra glans bijgezet met een katachtige reactie waardoor de voorspong twee doelpunten bleef.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd kreeg ook Aarlanderveen in de omschakeling een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te doen. De moe gestreden Moussa Kallisse verzuimde de trekker over te halen. Na 95 minuten floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd en pakte de ploeg van trainer Sander van Dijk, in een boeiende derby, wederom drie punten.

Aarlanderveen – Nieuwkoop 2-0 (2-0). 4. Van der Straaten 1-0, 9. Poelwijk 2-0. Scheidsrechter Zuidwijk.

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Van der Pijl, Janszen, Grimmelius, Van der Straaten, Poelwijk, Bouwhuis, Emaangoun, Aronius, Sonowo, Kalisse.

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekenstein, Bosma, Pouw, Verweij, Meertens, van der Haak, Groenewoud, Boekel. Vijfhuizen, van der Zon, Van Schie.

Luister naar de interviews met trainer Van Dijk en sluitpost Van Veen voor hun reactie op de wedstrijd.

Tekst: Rob van den Wijngaard

Foto’s: Ed Nagtegaal (SVA)

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl