HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen wint en klimt naar de tweede plek

Aarlanderveen wint en klimt naar de tweede plek

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen blijft volop in de achtervolging op koploper FC Oudewater. Nadat vorige week Lugdunum werd verslagen, bond ‘de Trots van de Polder’ ook Be Fair aan de zegekar. Thom Nouwens was met twee doelpunten de gevierde man. Door het verlies van FC Oegstgeest staat Aarlanderveen nu op plek twee in de derde klasse.

Binnen een minuut kwam Aarlanderveen al op voorsprong. Een pass van Davey Grimmelius werd gemist door een Waddinxveense verdediger, waardoor de bal voor de voeten van Nouwens kwam. De doelpuntenmaker: ,,De bal kwam precies in m’n loop, dus ik kon hem perfect meenemen. Daarna kon ik hem prima in de hoek schieten. Het was een lekker begin, zo na één minuut spelen. Helaas werden we daarna wel wat slapper.” Het lukte Aarlanderveen niet goed om door te drukken en de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk volgde daarom de gelijkmaker van de gastheren.

Thom Nouwens is op zijn ‘oude dag’ nog enorm waardevol voor zijn ploeg

,,Het was echt een lastige wedstrijd”, vervolgt Nouwens, op een moeilijk bespeelbaar veld. Het was dan ook zonde dat we niet door konden drukken na de openingsgoal. De 1-1 was niet onterecht, maar we hadden het onszelf makkelijker kunnen maken. Gelukkig kwamen we na rust wel op voorsprong via een penalty. Daarna gaven we helemaal niks meer weg achterin. Ik denk dat we eigenlijk wel ruimer hadden kunnen winnen uiteindelijk, maar dan hadden we beter om moeten gaan met onze kansen. Al met al hebben we wel terecht gewonnen.”

In een speelronde zonder publiek voelde het af en toe wat surrealistisch aan voor de spelers. ,,Het is wel apart natuurlijk. Je merkt dat er gewoon geen reactie is na een doelpunt of na een opmerkelijk moment in de wedstijd. Verder ben je er ook niet heel erg mee bezig, want je bent natuurlijk gefocust op de wedstrijd.” Komende zaterdag komt VVSB op bezoek. De mannen van Sander van Dijk zullen dan de achtervolging op FC Oudewater door willen zetten. Met de in vorm stekende Nouwens liggen er zeker mogelijkheden op een nieuwe winstpartij voor Van Dijk en de zijnen.