zaterdag, december 9, 2023
HomeDerde klasseASCASC en Hoofd Jeugdopleiding Rob Gieben trekken samen op

ASC en Hoofd Jeugdopleiding Rob Gieben trekken samen op

-

Rob Gieben (foto) is alweer enige tijd het Hoofd opleiding van ASC en geeft leiding aan de ASC-Football Academy, waarbinnen de jeugdopleiding, de techniekschool en de keepersschool ressorteert.

Bestuurslid Voetbalzaken Coen Verdegaal: ,,Covid verstiert het sportplezier van velen. Gelukkig kan de jeugd binnen alle beperkingen wel blijven voetballen. ASC blijft gelukkig volop in beweging, heeft een groeispurt in het aantal leden gerealiseerd, en zet goede stappen in het realiseren van haar nieuwe ambities en doelstellingen.”

,,Bij ASC Voetbal streven wij naar plezier, prestaties en goed voetbal voor iedereen. Naast het aantal leden is ook het sportieve niveau gegroeid. Onze selectieteams komen op dit moment uit op hoofdklasseniveau en de selectie speelt in de 2e klasse. Onze ambitie is om met de jeugd te acteren op divisie niveau en met de senioren naar een stabiel 2e klasse niveau te groeien.”

,,Om onze ambities kracht bij te zetten zijn binnen onze Football Academy inmiddels vele stappen gemaakt. Denk hierbij aan een gewijzigd jeugdselectiebeleid, het opzetten van een goed gestructureerde circuittraining voor de Onderbouw, het faciliteren van extra techniektraining en het optimaliseren van de keepersschool. Maar ook het verbeteren van de opleiding van onze eigen jeugdtrainers alsmede de begeleiding van coaches tijdens wedstrijden heeft onze volle aandacht. Door de structuur en persoonlijke benadering wordt de jeugd op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. Dit vormt de basis voor het plezier in het mooie voetbalspel.”

Verdegaal verder: ,,Een goede organisatie voor het jeugdvoetbal met de inzet van vele vrijwilligers is het fundament voor dit totale proces. Daarbinnen speelt het Hoofd jeugdopleiding een hele belangrijke rol. Hij fungeert daarin als spil. We zijn dan ook blij dat Rob Gieben, onze Hoofd jeugdopleiding, voor langere tijd aan ons verbonden is. Rob is wat je noemt ‘gepokt en gemazeld in het voetbal’ en deelt zijn brede kennis en know how op dit gebied op een prettige manier met de mensen om hem heen. Hij heeft een enorme beleving, inzet en ambitie. Dit motiveert de mensen om hem heen en haalt ASC af en toe ook uit haar ‘comfort zone’. Hierdoor ontstaat er een goede dynamiek die nodig is om binnen onze jeugdopleiding stappen te blijven maken in plezier, prestatie en goed voetbal.”

Gieben zelf: ,,Ik heb het bij ASC uitstekend naar mijn zin. Contractueel ben ik hier de komende twee seizoenen nog werkzaam, dan ben ik in totaal vijf jaar in dienst bij de club. Ondanks de beperkingen van Covid heerst er bij ASC positivisme, we hebben de wind mee en er is al veel gerealiseerd. Als we tegeltjeswijsheden zoals ‘op gewenst niveau komen is makkelijker dan er te blijven’ en ‘stilstand is achteruitgang’ serieus nemen, gaat ASC een prachtige toekomst tegemoet. Het is erg leuk om mijn bescheiden steentje hieraan te kunnen bijdragen.”

Must Read