zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseEen lach en een traan bij Voorschoten’97(zo)

Een lach en een traan bij Voorschoten’97(zo)

-

Derde klasse A (zondag)- De ploeg van Voorschoten ’97 stapte gistermiddag na de 3-4 zege bij WIK met een big smile van het veld af. De Adegeest-bewoners wonnen niet alleen hun derde treffen op rij, maar pakten en passant ook de koppositie in hun klasse. In de zondagavonduren sloeg de vreugde bij de spelers om in verdriet, toen hen het bericht bereikte dat elftalleider Harry van Berne na een ziekbed was overleden.

De Voorschotenaren hadden een lastige middag in het Zuiderpark en kwamen in de beginfase goed weg toen de gastheren het aluminium raakte. De bezoekers herpakten zich goed en kwamen na twintig minuten spelen aan de leiding door een treffer van Timo van Aken. Niet veel later zorgde Jordy van de Wijngaard zelfs voor de 0-2. De Hagenezen scoorden vlak voor rust de aansluitingstreffer, maar opnieuw Van de Wijngaard herstelde in de laatste minuut van de eerste helft de marge van twee (1-3).

De bezoekers scoorden een kwartier na rust de 2-3, waarna Nathan Broughton de 2-4 binnen prikte. De taaie thuisploeg zorgde vlak voor tijd voor de 3-4, maar ondanks enkele hachelijke momenten voor het Voorschotense doel werd er daarna niet meer gescoord en was er vreugde in het groen-gele kamp, totdat in de avonduren hen het slechte nieuws bereikte.

Voorschoten ’97-doelman Chris van der Mijn zondagavond over het overlijden van hun geliefde elftalleider: ,,Voor dit weekend wisten we al dat dit verlies er zat aan te komen maar om dit nu te horen, dat blijft toch een klap. Het is daarom des te mooier dat we hebben gewonnen, de zege van vanmiddag dragen we op aan Harry’’, aldus de aangeslagen keeper.

WIK- Voorschoten’97 (zo) 3-4 (1-3). 20. Van Aken  0-1, 30. Van de Wijngaard 0-2, 40. WIK 1-2, 45. Van de Wijngaard 1-3, 59. WIK 2-3, 70. Broughton 2-4, 85. WIK 3-4

Basisopstelling Voorschoten ’97 (zo): Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Broughton, Hoogewoning, Van de Wijngaard, Van Aken, Ellligens, Van der Maas, Aschman.