vrijdag, juni 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseEerste competitieverlies voor Voorschoten ’97(zo) (3-0)

Eerste competitieverlies voor Voorschoten ’97(zo) (3-0)

-

Derde klasse A (zondag) – Vice-koploper Voorschoten’97 (zo) vertrok dit weekend naar Schiedam voor de ontmoeting met lijstaanvoerder Kethel Spaland. De Adegeest-bewoners kwamen in de jeneverstad al snel op achterstand en verloren het toptreffen uiteindelijk met 3-0.

De gastheren overrompelden de bezoekers met het direct spelen van de lange bal en dit leidde al na tien minuten spelen tot een voorsprong voor de Schiedammers. Na wat omzettingen van Voorschoten’97-trainer Denis Luhulima was de organisatie in verdedigend opzicht bij de geel-groenen weer op orde en gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen leidde deze aanvalslust echter niet en een kwartier na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Vlak voor tijd werd het nog 3-0 en was de eerste competitienederlaag voor de Voorschotenaren een feit.

Na een uitstekende start van de competitie (5 gespeeld en 15 punten) volgden twee gelijke spelen en nu dus verlies voor de geel-groenen. Is de klad er een beetje ingekomen bij de Voorschotenaren? Volgens Voorschoten’97- speler Wout Adriaanse ligt het wat genuanceerder. Adriaanse:,, Ik denk dat de mindere resultaten van de laatste weken vooral te maken hebben met ons competitieschema tot nu toe. De ploegen waar we van wonnen zijn vooral ploegen uit het rechterrijtje en tegen ploegen als Stompwijk ’92 en ODB kun je gewoon gelijkspelen.”

Vervolgend: ,,Vandaag dus de eerste nederlaag van het seizoen, dat kan gebeuren als je speelt bij de koploper. We hebben ons in de beginfase wat laten overrompelen door de lange ballen die zij speelden op hun aanvallers en was het even zoeken voor ons. Zij scoorden overigens twee keer uit een corner en die andere treffer ontstaat doordat een bal van richting wordt veranderd. Ik vond ODB  trouwens voetballend een sterkere tegenstander dan Kethel Spaland. ODB speelt verzorgd voetbal, terwijl Kethel Spaland het vooral van opportunistisch spel moet hebben. Verder is er niets aan de hand, het zat er vandaag gewoon niet in. We gaan waarschijnlijk als top 3-ploeg de winterstop en de onderlinge verschillen bovenin zijn klein’’, aldus de verdediger tot besluit.

Basisopstelling Voorschoten ’97:  Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Van Aken, Hoogewoning, Van der Wijngaard, Vijlbrief, Elligens, Maas, Merczel.

Must Read