Derde klasse A (zaterdag)- Weliswaar staat FC Oegstgeest achter in het nog steeds af te maken duel tegen CVC Reeuwijk (0-1), maar gisteren leed de ploeg van Thymen Kruider de eerste nederlaag zonder daar nog iets aan te kunnen veranderen. Op bezoek in en tegen Nieuwkoop werd het 2-0 voor de thuisploeg en de trainer in Oegstgeester dienst kon wel vrede hebben met de nederlaag.

Premier League tickets

,,Het is nu niet zo dat we opeens volledig in de paniek schieten. We hebben een geweldige eerste fase van het seizoen doorgemaakt en weten waar we vandaan komen. Ik voelde ook aan dat er een verliespartij zat aan te komen. Natuurlijk had ik die liever niet nu gehad. Maar ook niet vorige of volgende week. De sfeer is uitstekend en daar verandert niets aan. Kop weer omhoog en de borst vooruit.”

Na een kwartier opende de nummer voorlaatst de score. Boy Vork mocht gefeliciteerd worden. Ook het gevaar daarna bleef van de thuisploeg komen. De FC kwam nog wat flets voor de dag en kon weinig gevaar stichten. ,,Ik zag overcompensatie bij mijn ploeg. We speelden nog voor de periodetitel en dat legt spelers nu eenmaal druk op. Het was zonder meer met de beste intenties, maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Juist veel onrust aan de bal en daarmee brachten we onszelf in de problemen.”

Vork en Dave Verhage kregen kansen op de 2-0, maar de bezoekers bleven tegen een geringe marge aankijken van 1 en dus lagen er zeker mogelijkheden om het duel te laten kantelen. Het liep anders mede door een tweede vergrijp in korte tijd van Bob den Hollander. Het leverde de sterkhouder zijn vertrek op via twee keer geel. ,,Bob is niet de speler voor een rode kaart. Het zit gewoon in zijn aard om voorop te gaan in de strijd en hij wilde het team met pit opkrikken en om ons beter in de wedstrijd te laten komen. Ik zag zijn uitsluiting niet aankomen.”

Nieuwkoop kreeg ook voor de pauze meer kansen om afstand te nemen, maar de ploeg van Kruider mocht de hoop blijven koesteren op een positiever resultaat. Na de pauze nam FC Oegstgeest het heft ook meer in handen, maar veel gevaar kon niet worden gesticht. Toch was het opmerkelijk dat de gasten met een man minder beter voor de dag kwamen.

Nieuwkoop raakte echter niet van de wijs en bleef loeren op de uitbraak. Zestien minuten voor tijd ging het boek voor de nu nummer drie dicht door een doelpunt van Sallem Chemlali. Kruider: ,,Met die tweede treffer was het voor ons wel klaar. We mogen uiteindelijk blij zijn dat het daarbij bleef, want met wat meer zorgvuldigheid aan hun kant had de score verder opgevoerd kunnen worden. Maar goed, het is niet meer dan een nederlaag en we moeten nu de draad weer zien op te pakken. Geen enkele reden om te somberen wat mij betreft.”

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl