HomeZaterdagDerde klasseJustin Aschman neemt Voorschoten'97 (zo) aan de hand

Justin Aschman neemt Voorschoten’97 (zo) aan de hand

-

Derde klasse A (zondag)- Met een (valse) hattrick nam de ontketende Justin Aschman de hele doelpuntenproductie van Voorschoten’97 voor zijn rekening. De Adegeesters wonnen betrekkelijk eenvoudig van Het Witte Dorp (HWD) uit Rotterdam.

Om 14:10 uur werd er afgetrapt nadat pupil van de week Denzel Verweij uit de JO10-1 als allereerste het net wist te vinden. Het krachtsverschil was al snel vrij duidelijk. De spelers van Voorschoten’97 wisten elkaar rustig combinerend goed te vinden al moet wel gezegd worden dat ze daar ook wel alle ruimte voor kregen van de Rotterdammers, die slechts met wat spaarzame aanvallen op de vijandige helft terecht kwamen.

Het eerste wapenfeit was een vrije trap van Timo van Aken waar de keeper van HWD toch wat moeite mee had, maar uiteindelijk toch klem grabbelde. Na een kwartier was er een goede mogelijkheid voor Lars Beelen (die later in de eerste helft geblesseerd moest uitvallen). Roy Elligens hield goed overzicht en lag af op Beelen die zijn schot echter gesmoord zag.

In de 25ste minuut was daar eindelijk de 1-0 die al een beetje in de lucht hing. Bennie Hoogewoning bereikte met een dieptebal Justin Aschman. De aanvaller wist hier wel raad mee en met een goede schuiver in de hoek werd de score geopend. Vlak voor rust kreeg Rick van der Maas een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Maar zijn schot was te eenvoudig om de boel te verontrusten.

Die 2-0 ruststand kwam er uiteindelijk toch. Door fel druk zetten op het middenveld kwam de bal terecht via Elligens bij Aschman en met een boogballetje over de uitkomende keeper werd zijn doelpuntentotaal verdubbeld.

Vlak na rust werd Aschman opnieuw weggestuurd en ditmaal vond hij wel de uitkomende keeper op zijn weg. De sluitpost deed dit echter met zijn handen buiten de zestien dus zat er voor scheidsrechter Majenburg niets anders op dan Espirito Santos Fortes Paula de rode kaart te tonen. Omdat HWD geen reservekeeper meegenomen had, moest verdediger Bozhar de handschoenen aantrekken.

Deze overtalsituatie kwam het spel van Voorschoten’97 zeker niet ten goede. HWD kwam zelfs nog wel iets beter in de wedstrijd zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Voorschoten’97 produceerde nog wel een derde doelpunt. Elligens kon via een overtalsituatie de zestien binnen lopen en hij was niet zelfzuchtig en hield het overzicht en gunde Aschman zijn derde goal.

Mogelijkheden volgden erna nog wel van onder andere Hoogewoning, Van der Maas en Jesse Vijlbrief maar gescoord werd er niet meer. Op een zonnig Adegeest was iedereen wel dik tevreden met deze 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd voor de Voorschotenaren in 3A.

De stralende man of the match Aschman (uiteraard met bal zoals het een hattrickmaker betaamt) was na afloop een uiteraard meer dan tevreden man.
,,Het is heerlijk dat je goed start met elkaar. Nou klopte het niet helemaal in de opbouw. Daar waren we niet helemaal tevreden over in de rust. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat je ook weer aan aan elkaar moet wennen. Het is lekker als je 2-0 voor komt. Dan is het doel om het vast te houden en achterin goed dicht te houden.”

De rode kaart van de keeper en daardoor overtalsituatie kwam zoals gezegd het spel niet ten goede. Dat onderkende Aschman (op de foto hieronder links samen met Bennie Hoogewoning) ook. Dat was ik ook waar ik bang voor was. Dat je gaat onderschatten. Je moet dan scherp blijven staan en de druk er op houden. Juist dan laat je ruimtes over voor de tegenstander. Dat is wel iets waar we aan moeten werken. We zijn net begonnen. Ik denk dat we wel positief moeten terugkijken naar het resultaat. En we moeten fitter worden. Aan het eind gaven mijn kuiten het op”, aldus de lachende hattrickmaker.

De winnende trainer Denis Luhulima: ,,In de voorbereiding heb ik even getwijfeld of we 5-3-2 of 4-3-3 zouden gaan spelen. Maar we gaan eigenlijk gewoon op de weg verder die we vorig jaar zijn ingeslagen met 5-3-2. De ploeg was gedreven vandaag. Het werd goed ingevuld. Ik had niet het idee dat het mis kon gaan. We hadden misschien wat meer moeten scoren. De rode kaart was niet per se een voordeel voor ons spel. Of we gingen lopen met de bal of we zochten de moeilijkste oplossing. Ik had zelf liever gehad dat de keeper er in was gebleven. Het is een lekker begin om thuis te winnen tegen een onbekende tegenstander.”

Over de doelstelling dit seizoen wilde de trainer het volgende kwijt. ,,We hebben afgesproken dat we een periode willen pakken en met het tweede ons veilig spelen. Dat is een heel jong team.”

Opstelling Voorschoten’97: Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Oerlemans, Mulder, Adriaanse (82. Hajer),Van Aken, Hoogewoning, Beelen (41. Broughton), Vijlbrief, Elligens, Van der Maas (71. Van der Born), Aschman.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..