zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV-Sporting Leiden: prima te nassen

TAVV-Sporting Leiden: prima te nassen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een wedstrijd waar alles op en aan zat. Het treffen tussen TAVV en Sporting Leiden verdiende geen verliezer en die kwam er ook niet (3-3). Toch was daar meer tevredenheid over aan Leidse kant dan aan Ter Aarse zijde.

Beide ploegen schoten niet veel op met het puntje, maar lieten wel zien dat er dit seizoen meer in zit dan de huidige klassering. TAVV wil sowieso bij de beste vijf ploegen behoren en door de fusieclub wordt ook naar het linkerrijtje gekeken. Vooralsnog blijven de blauw-witten en ‘bijen’ nog achter qua resultaten, maar in het onderlinge duel werd er bij vlagen heel behoorlijk gevoetbald over en weer.

TAVV opende sterker, Sporting kwam goed terug, de thuisploeg nam weer over en in het slotstuk had het ook nog 3-4 kunnen worden. Al met al was de wedstrijd, met name de tweede helft, snel voorbij en dat geeft meestal aan dat er meer dan voldoende te beleven was. Dat klopte ook volledig. Zowel Dennis Tijssen als Huig Jan Heeringa spoorden hun manschappen aan om voor de winst te gaan en de scheidsrechter hielp de wedstrijd in vaart te houden. Tijssen was na afloop niet zo tevreden over de leidsman, maar daar zat vermoedelijk meer teleurstelling in over de puntendeling. Wel leek de tweede gele kaart voor Melvin Dieke, kort voor tijd uit de borstkas getoverd, wat overdreven gezien de aard van de wedstrijd.

Zoals gezegd startte TAVV sterker. De bal ging makkelijker rond en er werd minder balverlies geleden. Sporting was vooral zoekende in die fase. TAF vond als eerste het net. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd voor geslingerd en de verdedigers uit Leiden kregen de bal niet weg. Robin van Koert kan je in dit soort gevallen wel sturen om een boodschap en zo was het na tien minuten al 1-0.

Acht minuten later vond Donny van der Neut vanaf links het hoofd van Yassine El Mariami. De middenvelder kwam als het ware binnen gevlogen, maar de kopbal van de routinier verdween voor hem aan de verkeerde kant van de paal. Het schudde Sporting wel wakker en de ploeg kwam meer en beter in de tweestrijd. Na ruim vijfentwintig minuten kreeg Ronald Mink van dichtbij de kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder leek te schrikken van de geboden ruimte. De rebound was ook niet aan Sipan Khalid besteed.

Even later kwam en nog grotere kans op de 1-1. Khalid brak door en ging over het been van Jesse Modderaar. Een zwaar vergrijp was het zeker niet, maar de bal ging wel op de stip. Khalid, die naarstig op zoek is naar doelpunten dit seizoen, pakte zelf zijn verantwoordelijkheid maar Edwin Pieterse kwam als winnaar uit de strijd. Met Pieterse is een ervaren doelman genoemd, die eigenlijk niet meer op ‘1’ staat, maar Tijssen (en ook Heeringa overigens) beschikken allerminst over een fitte selectie op dit moment. Ook Kevin van Wijk, die al is afgezwaaid, werd bij TAVV ingevlogen vanuit het vierde elftal. De rechtsback zou later invallen.

De gelijkmaker viel alsnog zo’n slordige tien minuten voor de pauze. Mink hield het overzicht en bediende Rick Arnoldus. De middenvelder draaide open en met links liet hij Pieterse volstrekt kansloos. Later die middag werd het doelpunt omschreven als een zondagsschot, maar een ‘juweeltje’ was een betere benaming.

In de tweede helft werd het duel nog aantrekkelijker. Kort na de onderbreking zette Mink Arnoldus aan het werk en op zijn beurt werd Khalid weggestuurd. De aanvaller speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de 1-2 uitbleef. Niet veel later stond de buitenspeler echter wel aan de basis van het derde doelpunt van de middag. Renaldo van den Berg rondde beheerst af.

Daarop zette TAVV weer aan tandje bij en moest Sporting achteruit. Het offensief leverde wel twee doelpunten op en dus een hernieuwde voorsprong voor de gastheren. Eerst tilde Van der Neut de bal over Andy van der Meulen heen voor de score in evenwicht en daarna moest de doelman een keer ver uit zijn doel komen om de 3-2 te verijdelen. Tot zijn schrik zag hij evenwel dat El Mariami de bal oppikte en van grote afstand, en bovenal met gevoel, de 3-2 op zijn naam kreeg. Het ‘oudje’ zoals hij door medespelers bij de felicitaties werd genoemd, bewees daarmee nog maar eens zijn waarde.

Door het verloop van de wedstrijd moest nu Sporting de rug weer rechten. En dat gebeurde ook. Eerst probeerde Arnoldus het van grote afstand, maar die inzet ging nog naast. Een kwartiertje voor tijd krulde de middenvelder een vrije trap echter knap binnen en daarmee was er alweer balans. Jaber Akhrif kreeg vervolgens nog een kans met het hoofd en Arnoldus zag een andere vrije trap op bijna identieke afstand als zijn eerste op de lat uiteen spatten. TAVV bleef ook op zoek naar de winst, maar die bleef uit.

TAVV-Sporting Leiden 3-3 (1-1). 10. Van Koert 1-0, 34. Arnoldus 1-1, 53. Van den Berg 1-2, 57. Van der Neut 2-2, 65. El Mariami 3-2, 76. Arnoldus 3-3. Scheidsrechter: Roest.

TAVV: E. Pieterse, Modderaar(66. Van Wijk), Van der Pijl, Verwoerd, Konings, J.Pieterse, Van der Neut (83.Vogel), Van der Voorn, El Mariami (64.Van der Hout), Van Koert, De Bruijn (66.Boddeke).

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Hamelink (73.Taib), Heemskerk, Van Egmond, Devilee, Mink (90.Sap), Arnoldus, Khalid, Akhrif (87.Kchka), Van den Berg.