vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, speeldag 6, zaterdag 30 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, speeldag 6, zaterdag 30 oktober

-

Meerburg – Bernardus

Meerburg begint na de thuisnederlaag tegen Teylingen in de openingswedstrijd inmiddels aardig op stoom te komen. Bij LSVV’70 werd in een doelpuntrijke wedstrijd (3-7, met drie goals van Max van Steen) alweer de vierde zege op rij geboekt en de wit-zwarten staan nu bovenaan de ranglijst met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Komende zaterdag staat voor Meerburg de ‘Rijndijk-derby’ tegen Bernardus op het programma. De mannen van Ron Paling kwamen afgelopen zaterdag tegen Kickers ’69 niet verder dan een vrij bloedeloos 0-0 gelijkspel en staan nu met vijf punten uit vijf wedstrijden op plek zeven.

Kickers’69 – MMO  

Na de overwinning van vorige week tegen buurman Woubrugge dacht MMO de weg naar boven gevonden te hebben, maar afgelopen zaterdag stelden de mannen van John van Berkel toch weer teleur. In eigen huis werd met 1-2 van SJC verloren en hierdoor blijven de groen-witten vooralsnog hangen in de onderste regionen van hun afdeling. In de gemeentelijke derby tegen Kickers’69 krijgt MMO komende zaterdag een kans op revanche. De Leimuidenaren startten niet veel beter dan MMO en zijn op de ranglijst met vier punten uit  vier wedstrijden terug te vinden op plaats 10.

SJZ – Woubrugge

SJZ pakte afgelopen zaterdag een punt (1-1) bij Warmunda en de formatie van Arie van Duijn liet wederom zien dat de groen-witten een ploeg zijn om dit seizoen rekening mee te houden. SJZ behield door dit resultaat haar ongeslagen status en is terug te vinden op plek 3 van de ranglijst. De Haasbroek-bewoners ontvangen komend weekend Woubrugge. De mannen van Barry Buntsma klopten in blessuretijd Football Factory (3-2) en brachten daarmee, na vier gespeelde wedstrijden, hun puntentotaal op negen. Daarmee staat Woubrugge op de tweede plaats, met evenveel verliespunten als koploper Meerburg. In SJZ treft Woubrugge zaterdag voor het eerst een top 5-ploeg uit deze klasse, de wedstrijd in Zoeterwoude- Dorp is dus een ontmoeting om naar uit te kijken. Afgelopen dinsdagavond speelde SJZ in het kader van de Sportiff LAV Cup met 3-3 gelijk bij Voorschoten’97(zo), terwijl Woubrugge op dezelfde avond een oorwassing van een combinatieteam van VVSB kreeg te verwerken (8-0).

Roodenburg – Koudekerk

Roodenburg kwam afgelopen weekend niet in actie. De wedstrijd tegen Teylingen werd vanwege de zeer slechte staat van het hoofdveld vlak voor het geplande aanvangstijdstip afgelast en uitwijken naar het naastgelegen en bespeelbare kunstgrasveld was volgens de KNVB niet mogelijk. Hopelijk komt de gemeente Leiden snel in actie om ‘wat te doen’ aan de deplorabele staat van het gras op Sportpark Noord, want het is momenteel zelfs te gevaarlijk om daar je hond uit te laten. Zoals het er overigens nu naar uitziet mag de hoofdmacht van de  Kooiclub dit weekend wél op hun nepsprieten in actie komen. Ook tegenstander Koudekerk kende afgelopen zaterdag een min of meer verloren weekend. Er werd weliswaar met ruime cijfers (6-1) van FC Boshuizen gewonnen, maar deze week maakte het bestuur van de Kadeclub bekend met onmiddellijke ingang te stoppen met de zaterdagtak, waardoor alle gespeelde wedstrijden van de formatie van Romano Seedorf ongeldig zijn verklaard.

Football Factory -Teylingen  

Football Factory verloor afgelopen zaterdag in blessuretijd bij Woubrugge (3-2) en kan zich nog niet losmaken van de onderste regionen. De Leidse studenten spelen stukken beter dan de afgelopen seizoenen, maar komen tot nu toe net wat tekort (drie keer werd met één goal verschil verloren). Komende tegenstander Teylingen hoefde afgelopen weekend niet in actie te komen. De rood-zwarten kregen deze week een meevallertje in de schoot geworpen, want door het terugtrekken van FC Boshuizen kon er een streep worden gezet door het eerder geleden puntenverlies tegen de Leidenaren. De formatie van Rob Jonkman behaalde uit de drie andere gespeelde wedstrijden in totaal zeven punten.

SJC – Warmunda

Warmunda gaat dit weekend op bezoek in Noordwijk, waar tegenstander SJC wacht. De Warmonders verzamelden na vijf wedstrijden acht punten en zijn op de ranglijst terug te vinden op plek vijf. Tegenstander SJC lijkt wat minder sterk de afgelopen seizoenen, maar desondanks verzamelden de zwart-witten net zoveel punten als hun komende opponent en staan daarmee op een keurige zesde plaats. Afgelopen zaterdag wonnen de Noordwijkers door een late goal bij MMO (1-2).

LSVV’70 is vrij

Must Read