maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 9, zaterdag 27 november

Voorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 9, zaterdag 27 november

-

LSVV’70 – Bernardus

LSVV’70 was tamelijk kansloos in en tegen Koudekerk afgelopen zaterdag en bezet met 7 gespeelde wedstrijden de 7e plek. De Leidse ploeg heeft met een paar routiniers een leuk team, dat nog weleens voor leuke verassing kan zorgen. Tegen Bernardus kan de studentenploeg weer een leuke wedstrijd op de mat leggen. Bij winst zal de ploeg van Jan Nonkes weer een plekje kunnen klimmen op de ranglijst. Bernardus, de tegenstander van LSVV, heeft na afgelopen zaterdag weer hoop en vertrouwen gekregen door in de dorps derby tegen SJZ, gelijk te spelen. De blik kan weer omhoog en er kan worden gekeken naar het linkerrijtje. De Rijndijkers zijn weer op de goede weg en zullen dit graag willen voortzetten. Aanvaller Koen Schellingerhout gaf in een interview met LAV aan dat een gesprek met heel het team nieuwe energie heeft gebracht. Of deze energie genoeg is om de derde driepunter van het seizoen te pakken, zal aanstaande zaterdag blijken.

MMO – Koudekerk

Nadat MMO na rust tegen Teylingen werd weggespeeld, was het een wedstrijd om snel te vergeten voor de club uit Hoogmade en om dus vooruit te gaan blikken op de wedstrijd van aankomende zaterdag. De groen-witten bezetten op dit moment de 11e plek na 8 gespeelde wedstrijden. De ploeg van John van Berkel speelt wekelijks met een ander elftal door blessures, hierdoor wordt er soms beroep gedaan op jonge, maar ook zeker oude spelers van de club. De nummer 11 wil graag een paar plekken stijgen en de derde driepunter van het seizoen bijschrijven. Op het grasveld in Hoogmade zal dit moeten gebeuren tegen Koudekerk. De bezoekers zouden zich graag bij de toppers in deze klasse scharen. De ploeg van Gert Labots en Jarno Verweij laat de laatste weken leuk voetbal zien en zet conditioneel stappen. Doordat de club uit Koudekerk nog maar zes wedstrijden heeft gespeeld kan de ploeg weer rustig naar boven kijken. In de bovenste regionen van de vierde klasse A is het erg spannend en de withemden liggen op de loer.

Roodenburg – Football Factory

De Leidse ploeg uit Noord laat wekelijks zien dat het een leuk elftal is wat vaak toch wel iets meer punten had mogen bijschrijven. Nadat het spektakelstuk tegen Meerburg werd verloren (6-3), wil de Leidse ploeg graag hun tweede overwinning laten noteren om richting voorlopige veiligheid te gaan. Sterkhouder Mo Matoug sprak zaterdag al uit dat het tegen de tegenstander van aanstaande zaterdag wel moet gaan gebeuren. ,,Punten pakken. Dat moeten we volgende week tegen Football Factory gaan doen en tegen andere laaggeplaatste ploegen. We hebben voldoende technisch vermogen in onze ploeg en ik heb er vertrouwen in dat wij van de onderste drie plaatsen weg kunnen blijven.’’ Tegenstander Football Factory staat laatste in de vierde klasse en heeft nog grotere zorgen. De roodzwarten konden SJC aanvankelijk aardig bijbenen en bij 2-2 leek er een resultaat haalbaar. De Noordwijkers liepen evenwel uiteindelijk eenvoudig weg naar 2-5. Het is dus nog steeds wachten op de eerste driepunter. Bij een nederlaag wordt de situatie nu al nijpend en dreigt de vijfde klasse aan de horizon.

SJC – Teylingen

Teylingen pakte zaterdag eindelijk de eerste driepunter op het eigen sportpark en dat zorgde voor tevreden gezichten. Met goed voetbal werd in de tweede helft het verschil gemaakt door de ploeg uit Sassenheim. MMO werd met 4-1 terug naar Hoogmade gestuurd. De ploeg van Rob Jonkman weet tot nu toe in alle uitwedstrijden er vandoor te gaan met de drie punten. Tegen SJC zal Teylingen graag weer drie punten bijschrijven om in het spoor van koploper Meerburg te blijven. De spanning in de strijd om de eerste periode neemt verder toe en dus zou een uitglijder aan de kust beroerd uitkomen.

Warmunda – Kickers’69

Warmunda had na een competitievrij weekend genoeg tijd om zich op te laden voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Met een 4e plek op de ranglijst zal de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer graag de vijfde triomf willen boeken om zo dicht bij de bovenste plekken te blijven. Voor Warmunda is het te hopen dat de sterkhouders Sepehr Safi en Sjoerd Winkelman weer van de partij zijn, de ploeg uit Warmond is mede door dit tweetal bezig aan een prima reeks en zal dit willen vervolgen tegen Kickers’69 dat er afgelopen zaterdag ruim vanaf ging op eigen veld tegen Woubrugge.

Woubrugge is vrij

SJZ – Meerburg wordt separaat belicht als Krakerrr van de Week (2)

 

Must Read