donderdag, mei 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, speeldag 7, zaterdag 6 november

Voorbeschouwing derde klasse A, speeldag 7, zaterdag 6 november

-

Lugdunum-Aarlanderveen

Een duel tussen de huidige nummers negen en vijf. Lugdunum won zaterdag j.l. voor de tweede achtereenvolgende keer en wel van FC VVC, nadat eerder Be Fair (thuis) geklopt was. De overwinningen waren ook meer dan welkom omdat de kikkers een moeilijke start doormaakten. Zo werd er thuis al twee keer verloren en vooral de nederlaag tegen VVSB (0-5) kwam aan als een ferme tik op de kin. Geleidelijk aan lijkt de Leidse ploeg meer vertrouwen te krijgen en wellicht kan de verbetering op de ranglijst worden vervolgd. Marco Harleman sprak evenwel na het uitduel bij FC VVC over een goede ploeg die nu naar de sleutelstad komt en het lijkt er inderdaad op dat Lugdunum flink aan de bak zal moeten. Aarlanderveen gaat mee in de kopgroep en is uit nog ongeslagen. Zo werden TAVV en Sporting Leiden al aan de kant geschoven. Wel moest de ploeg van Sander van Dijk passen tegen Alphia (3-4) op de zesde speeldag. Eerder werd toevalligerwijze ook al verloren van Blauw Zwart met die cijfers. Wanneer de groenwitten uit de polder nog een kans willen houden op de eerste periodetitel dan zal de derde uitzege een must zijn. Al met al een wedstrijd om naar uit te kijken. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is momenteel vijf in het voordeel van Van Dijk en de zijnen.

FC Oegstgeest-FC VVC

De vlag bij FC Oegstgeest wappert op dit moment fier. De ploeg van Thymen Kruider staat maar drie puntjes achter de koploper en dat heeft deels te maken met de nog openstaande bijna gehele tweede helft tegen CVC Reeuwijk. Die ontmoeting wordt volgende week uitgespeeld, waarbij de tussenstand (0-1) wel in het nadeel is van de fusieclub. FC Oegstgeest is echter nu gefocust op de eerstvolgende klus en dat is FC VVC. Die ploeg staat laatste en met de doelcijfers 1 voor en 20 tegen zou je kunnen zeggen dat er winstkansen liggen voor de thuisploeg. Onderschatting kan evenwel op de loer leggen en dus zal Kruider er op wijzen dat dit varkentje niet zomaar even gewassen zal worden. Mocht er wel een winstpartij uit rollen dan mogen we zoetjes aan stellen dat het meedoen om de eerste periodetitel geheel niet uit te sluiten valt. Afgelopen weekend zegevierde de Voscuyl bewoners met 1-3 in Waddinxveen ten koste van Be Fair. Een keurig resultaat. FC VVC verloor nipt van Lugdunum. Het kan dus zijn dat de ploeg uit Nieuw-Vennep het accent op de verdediging heeft gelegd inmiddels. In dat geval moet de muur dus worden geslecht door mannen als Lukas Tijl, Bob den Hollander of wie dan ook van de formatie van Kruider.

Sporting Leiden-Gouda

Winst, gelijk, verlies, verlies, gelijk en gelijk. Ofwel het rijtje dat past bij Sporting Leiden. De brigade van Huig Jan Heeringa komt nog niet helemaal uit de verf, maar bewees tegen TAVV en Blauw Zwart dat het weldegelijk in staat is om een partijtje mee te blazen. Wel is er een winstpartij nodig om wat te kunnen stijgen op de ranglijst, want plaats 11 is niet waarop werd gehoopt. Vooralsnog geen man overboord, maar een driepunter tegen Gouda zal in elk geval goed zijn voor het zelfvertrouwen, zo lijkt ons. De bezoekers aan Leiden staan vooralsnog voorlaatste met slechts 1 zege op de teller. Tegen TAVV kwamen de mannen uit de kaasstad flink tekort en dropen af met een 1-6 nederlaag aan de broek. Zoals te lezen viel in het laatste verslag van Sporting is de selectie wat krapper geworden, maar lijkt elke overgebleven speler van goede wil om er vol voor te gaan. Eerst maar eens inzetten op het linkerrijtje in dat geval.

TAVV-Nieuwkoop worst separaat belicht als Krakerrr van de Week

Resterend programma: Blauw Zwart-VVSB, CVC Reeuwijk-Alphia, Oudewater-Be Fair

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read