dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, speeldag 5, 23 en 24 oktober

Voorbeschouwing derde klasse, speeldag 5, 23 en 24 oktober

-

Zaterdag 23 oktober

Lugdunum-Be Fair

De Leidse ploeg wacht nog op de eerste overwinning en in de Kikkerpolder hadden ze zich de start van de competitie wel anders voorgesteld. Slechts een puntje werd binnen geloodst tot nu toe en drie nederlagen werden al geslikt. Zo ging het j.l. zaterdag mis in en tegen Nieuwkoop. Het verschil was minimaal (1-0) en de groenwitten waren ook niet kansloos, maar de feiten liegen niet. Komend weekend komt Be Fair naar Leiden toe. De formatie uit Waddinxveen kwam tot nu toe tot twee zeges en twee nederlagen en staat derhalve op zes punten. Op speeldag vier verloor ‘Wees Eerlijk’ van Alphia met 1-2 en daardoor is de aansluiting met de bovenste ploegen enigszins verloren. Lugdunum herbergt genoeg kwaliteit, maar opvallend is dat er nu intern alweer gesproken wordt over de magere trainingsopkomst. Tja, dat hebben we eerder gehoord. Dus kikkers, lever arbeid en pak je verantwoordelijkheid. Anders zou het wel eens, onnodig, een loodzwaar seizoen kunnen worden.

FC Oegstgeest-Gouda

In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen heeft de fusieclub nu wel een prima start van het seizoen. Wanneer je onder meer wint van TAVV en VVSB ziet het er niet beroerd uit. De Ter Aarders kregen eerder een lesje in effectiviteit en j.l. zaterdag leken de paarsgelen de winst te gaan pakken gezien de eerste helft, maar de bezoekers pakten de regie volledig terug na rust. Vooral Daan van Moorsel toonde zijn waarde en aan de 1-4 zege was weinig gelogen. Trainer Thymen Kruider was min of meer verontwaardigd over de uitslag, temeer omdat hij aangaf dat zijn ploeg het in een groot deel van de eerste helft lastig had. Maar de FC lijkt het meer en meer op de rails te hebben staan en staan voorlopig al op zeven punten. Daarbij moet worden vermeld dat het treffen tegen CVC Reeuwijk nog deels open staat (gestaakt bij een 0-1 voorsprong voor de gasten, blessure scheidsrechter). Dus officieel zijn de Voscuyl-bewoners nog ongeslagen. Gouda verloor de eerste drie potjes, maar boekte tegen FC VVC wel de eerste zege. ,,Wie de tegenstander ook is…wij zullen altijd moeten strijden anders kan het ook zomaar mis gaan”, zo liet Kruider optekenen.

SV Aarlanderveen- CVC Reeuwijk

Het is nog te vroeg om al van een ware topper te spreken, maar feit is wel dat SVA en CVC goed van start zijn gegaan. De ploeg van Sander van Dijk verloor enkel van Blauw Zwart, maar was daarna bepaald succesvoller met overwinningen op TAVV, Nieuwkoop en Sporting Leiden. Het vertrouwen lijkt groeiende en de ambities voor een hoge klassering waren al aanwezig. CVC is echter geen malse tegenstander. De Reeuwijkers wonnen al drie keer en staan voor tegen FC Oegstgeest (zie voorbeschouwing van de FC). Volgens ingewijden zijn er ook bij deze clubs aspiraties op een later te als prettig te herinneren seizoen vanwege een prima samengestelde selectie. Het kan dus wel eens een boeiende strijd worden in de polder en onze redactie gaat er vanuit dat het veld weer omzoomd zal worden door veel volgers. Het voetbal leeft weer volledig op bij de groenwitten. In het vroegtijdig afgebroken vorige seizoen waren de beide teams elkaar nog niet tegen gekomen.

TAVV-Sporting Leiden

In Ter Aar komen twee ‘LAV-clubs’ elkaar tegen. Wanneer we de stand erbij pakken dan is er geen zinnig woord te zeggen over de afloop. Beide ploegen zijn hortend en stotend begonnen en zijn niet tevreden over de tot nu vergaarde vier punten. Het doelsaldo van de Leidenaars is iets beter, maar verder hebben de beide ploegen 1-1-2 achter de clubnaam staan. Ofwel 1 zege, 1 gelijkspel en twee nederlagen. Voor TAVV leek dat gelijke spel er overigens niet in te zitten tegen het sterke Oudewater. Het stond 0-2 voor de potentiele titelkandidaat en er leek geen vuilte aan de lucht voor de bezoekers. Een rode kaart deed de wedstrijd kantelen en opeens liet de ploeg van Dennis Tijssen zien dat er weldegelijk nog zat muziek in de gelederen aanwezig is. In de extra tijd kreeg Nick Straver het voor elkaar om de gelijkmaker op zijn naam te laten schrijven. Sporting Leiden leed een tamelijk kansloze 0-3 nederlaag tegen SV Aarlanderveen en is nog te wisselvallig. Zaterdag gaan de clubs elkaar wellicht weinig ontlopen. Maar mocht er een team winnen dan kan die ploeg enigszins omhoog kijken en zal het verliezende team angstiger naar de onderkant van de ranglijst gaan koekeloeren.

Overige wedstrijden: Alphia-FC VVC, Blauw Zwart-Nieuwkoop, Oudewater-VVSB.

Zondag 24 oktober

Madestein-Voorschoten’97

En weer verloor Voorschoten’97 niet afgelopen weekend. Het won echter ook niet, want de ploeg had een vrij weekend. Daardoor heeft de brigade van Denis Luhulima nog altijd de volle buit in handen met negen uit drie. Wel moest de ploeg SEP voor laten gaan op de ladder, maar die ploeg speelde een duel meer. Op Adegeest gaat men de uitdaging aan om zo lang mogelijk ongeslagen te blijven en waarom ook niet? Komende zondag is Madestein de gastheer en ook dat varkentje zou wel eens gewassen kunnen worden. Kethel Spaland had op de vierde speeldag in elk geval geen enkele moeite om de Hagenezen te kraken (6-1). Maar voor onderschatting is het nog geen tijd en eigenlijk is dat nooit, want het kan dan altijd uit lopen op een koude kermis. Onze inschatting is evenwel dat de trainer in Voorschotense dienst zijn manschappen weer scherp aan de start zal krijgen.

Sporting Leiden-Taurus

De fusieclub ging afgelopen zondag hard onderuit op bezoek bij SEP. In Delft werd het maar liefst 5-1 voor de huidige lijstaanvoerder. Volgens de visie van de Leidenaren was die score evenwel zwaar geflatteerd. Na een 1-1 tussenstand lagen er kansen op een voorsprong, maar Koos Habraken zag dat zijn ploeg nog stappen moet maken in de afwerking. Toch blijft er positivisme aanwezig dat er een aardig seizoen in zit. Dat moet dan eerst gestalte krijgen tegen Taurus in speelronde 5. Die ploeg boekte de eerste overwinning en dat ging dan weer ten koste van WIK. De club bestaat al 75 jaar en is net als in Leiden LSVV’70 en Football Factory een club opgebouwd uit studenten. Het is voor Sporting zaak om goed bij de les te blijven en zich niet te laten verrassen.

Overige wedstrijden: Stompwijk’92-SEP, AVV Alphen-Kethel Spaland, ODB-HWD, DHL-SVH.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read