zondag, mei 29, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse, zaterdag 27 november

Voorbeschouwingen derde klasse, zaterdag 27 november

-

Derde klasse A  zaterdag

Aarlanderveen – VVSB

Koploper FC Oudewater won afgelopen zaterdag opnieuw en pakte, mede door het puntenverlies van FC Oegstgeest, en passant de eerste periode, maar runner-up Aarlanderveen komt eraan. De formatie van Sander van Dijk won haar laatste wedstrijd met 1-2 (twee doelpunten van Thom Nouwens) bij het altijd lastige Be Fair. De Trots van de Polder won 6 van haar laatste 7 competitiewedstrijden en laat tot nu zien dat de groenhemden als een serieuze titelkandidaat beschouwd mogen worden. Komende tegenstander VVSB lijkt daarentegen de laatste weken volledig de weg kwijt te zijn. Na een vlekkeloze start (3 gespeeld en 9 punten) verloren de Noordwijkerhouters vier keer op een rij en zijn inmiddels afgezakt naar een achtste plaats.

Lugdunum – FC Oegstgeest

FC Oegstgeest liep bij laagvlieger Nieuwkoop tegen een zeperd aan (2-0 verlies) en zag zo een einde komen aan een mooie reeks overwinningen én de ongeslagen status. De ploeg van Thijmen Kruider hoopt komende zaterdag bij Lugdunum de winnende draad weer op te pakken en staan nu op een derde plaats. FC Oegstgeest speelde dinsdagavond voor de Sportiff LAV Cup tegen Alphense Boys (za) en dit treffen won de fusieclub wel: 4-0. Lugdunum kwam afgelopen weekend niet in actie(de wedstrijd tegen Alphia werd afgelast) en maakt tot nu toe een wat wisselvallig seizoen door. Met 7 punten uit 7 wedstrijden staan de kikkers op plek 9.

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk

Net als stadgenoot Lugdunum is ook Sporting Leiden dit seizoen nog niet lekker op gang gekomen. De Morsbewoners verzamelden uit de eerste 7 wedstrijden 6 punten en staan daarmee op een 10e plaats. De competitiestart van de ploeg van Huig-Jan Heeringa kan daarom gerust als teleurstellend omschreven worden. Na de winst in de openingswedstrijd bij FC VVC behaalde  Sporting Leiden geen enkele driepunter meer. Een lekkere overwinning tegen CVC Reeuwijk zou de fusieclub helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken. De Reeuwijkers, door de buitenwacht gezien als een voorname titelkandidaat, begonnen dit seizoen sterk, maar lieten de laatste weken ook wat steekjes vallen en staan inmiddels op een vierde plaats.

TAVV – Alphia

TAVV speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk bij CVC Reeuwijk en blijft door dit resultaat wat in de middenmoot hangen. Na 8 wedstrijden staat de formatie van Dennis Tijssen, door velen vooraf getipt voor een top 5-eindklassering, met 12 punten op plek 7, met inmiddels al 10 punten achterstand op koploper FC Oudewater. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Alphia is dan ook zeer gewenst voor de blauw-witten om in ieder geval niet de aansluiting met de (sub)top te verliezen. De Alphenaren verzamelden na 7 wedstrijden 14 punten en zijn terug te vinden op plaats 5.

Overige wedstrijden: FC Oudewater-  VVC, Nieuwkoop – Be Fair, Blauw Zwart – Gouda.

Must Read