donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) gaat door met waar het was gebleven… winnen!

Voorschoten’97 (zo) gaat door met waar het was gebleven… winnen!

-

Derde klasse A (zondag) – Dat de eerder gewonnen bekerwedstrijd uit bij Madestein met 2-6 geen garantie vormde voor een gemakkelijke uitzege van Voorschoten’97 bleek deze zondagmiddag in Den Haag. Doelman Chris van der Mijn van Voorschoten’97: ,,Ze hadden duidelijk een ander elftal dan toen, met nu twee levensgevaarlijke voorwaartsen. Maar voetballend wisten we het toch te winnen van hun krachtvoetbal met de lange bal naar voren. Onze 1-3 uitzege had echter ook anders kunnen uitpakken als zij alle kansen hadden weten te benutten.”

De Haagse thuisploeg nam direct  het initiatief en Voorschoten’97 werd wat overrompeld. Toch scoorde de laatstgenoemde ploeg als eerste: uit een prachtige voorzet van Jordy van der Wijngaard tikte Roy Elligens de bal bij de tweede paal binnen:  0-1. Na een afgekeurd doelpunt van Madestein, door vermoedelijk buitenspel, doelpuntten zij op een identieke wijze de 1-1. Van der Mijn: ,,Onze reactie kwam snel. Van der Wijngaard schoot een door de Haagse doelman geblokkeerde inzet van Justin Aschman binnen: 1-2. Daarmee gingen we de rust in en onze trainer Denis Luhulima gaf de boodschap mee om ons spelletje zo te blijven spelen in de tweede helft.”

In het eerste half uur na rust was het hangen en wurgen voor de groen-gelen. De thuisploeg hanteerde voortdurend de gevaarlijke en opportunistische lange bal. Voorschoten’97 verviel in haar oude fout door achteruit te gaan lopen. ,,En dan roep je het ook echt over jezelf af. Een geredde bal op onze doellijn, veel gedoe rondom vermeend hands van Timo van Aken in de zestien terwijl hij zijn armen langs zijn lichaam liet… Wat een verlossing was het toen Rick van der Maas tien minuten voor tijd een vrije trap randje zestien perfect binnen schoot, 1-3. Er volgden nog vele hachelijke momenten voor mijn doel, maar de scheidsrechter was er in de 88e minuut klaar mee door veel gedoe en onenigheid binnen de lijnen. Hij floot af en de drie punten waren binnen”, aldus de doelman van Voorschoten’97.

Hiermee kwam Voorschoten’97 op de eerste plek met twaalf uit vier (13-6) in deze derde klasse A. Komende zondag is er thuis op sportpark Adegeest de pot tegen de regiogenoot Sporting Leiden. Zij verloren deze  zondag met 2-3 van Taurus en staan nu elfde met vier uit vijf (10-13). Van der Mijn tot slot: ,,Natuurlijk hebben we vier zeges gepakt, maar tegen duidelijk lager geplaatste ploegen. Nu moeten we het ook tegen die andere teams laten zien. Aan onze selectie zal het zeker niet liggen met de mix van ervaren spelers en de aanstormende jeugd.”

Madestein – Voorschoten’97 (zo) 1-3 (1-2). Elligens 0-1, Madestein 1-1, Van der Wijngaard 1-2, Van der Maas 1-3.

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van der Mijn, Van der Born, Adriaanse, Broughton, Oerlemans, Hoogewoning, Van der Wijngaard, Van Aken, Elligens, Van der Maas en Aschman.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans