zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97(zo) blijft schadevrij

Voorschoten’97(zo) blijft schadevrij

-

Derde klasse A (zondag)-Voorschoten ’97 (zo) vertrok dit weekend naar Delft voor het treffen met Taurus. De mannen van Denis Luhulima lieten een 0-2 voorsprong uit handen glippen, maar de goal van Rick van der Maas zorgde toch nog voor een vrolijke terugreis naar Adegeest (2-3).

De Voorschotenaren hadden het in de eerste helft lastig op het gladde veld en de ploeg was wat slordig in de opbouw. Desondanks kwamen de bezoekers na een half uur spelen aan de leiding. Na een goede voorzet van Nathan Broughton was Van der Maas alert en de diepgaande middenvelder prikte de 0-1 binnen. Vlak voor rust verdubbelde Voorschoten’97 haar voorsprong. Roy Ellligens stuurde Justin Aschman in de ruimte en de aanvaller liet de Delftse doelman kansloos (0-2).

Na rust kwamen de gastheren beter in de wedstrijd en wisten in no time de stand gelijk te trekken. Voorschoten ’97 wankelde, maar weer Van der Maas bracht zijn ploeg na een goede vrije trap weer aan de leiding. De Delftste studentenploeg drong hierna nog diverse keren fel aan, maar Voorschoten ’97-doelman Chris van der Mijn hield stand. Zo trok Voorschoten’97 de zege over de eindstreep. Na zijn hattrick van vorige week vond Justin Aschman in Delft dus opnieuw het net.

Aschman:,,In de rust hadden we afgesproken om in ieder geval achterin de nul te houden en als ze dan toch snel op 2-2 komen, dan is dat een domper. Gelukkig scoort Rick daarna dat doelpunt en met hard werken slepen we dan de winst binnen. Vooraf gingen we voor een ‘zespuntenstart’ en dat is gelukt. Toch lekker om zo aan het Leidens Ontzet te beginnen”,  glimlachte de HALO-student na afloop. Door deze tweede opeenvolgende zege blijven de geel-groenen dus zonder puntenverlies. Volgende week wacht Voorschoten’97 in Den Haag de confrontatie met het sterk geachte WIK. De Hagenezen wonnen zondag hun openingsduel met 0-6 bij HWD.

Taurus – Voorschoten’97 (zo) 2-3 (0-2). 30. Van der Maas 0-1, 40. Aschman 0-2, 55. Taurus 1-2, 59. Taurus 2-2, 70. Van der Maas 2-3

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Broughton, Hoogewoning, Rebergen, Van Aken, Ellligens, Maas, Aschman.