zondag, augustus 14, 2022
HomeRedactioneelNabeschouwingenRens van der Zwet (Warmunda): ,,Verwachtingspatroon was en is hoog"

Rens van der Zwet (Warmunda): ,,Verwachtingspatroon was en is hoog”

-

Begonnen bij de ukkies, alle jeugdelftallen doorlopen en nu vaste keeper van Warmunda, Rens van der Zwet is onomstreden binnen de selectie van Barry van Rijn en Remco Breuer. Mede door zijn puike optredens hoefde de club uit Warmond slechts zeven tegentreffers te incasseren. Toch staat Warmunda niet stijf bovenaan. Ook geen tweede of derde, maar op de vierde plaats. Niet elke club speelde evenwel hetzelfde aantal wedstrijden en de weg is ook nog lang zat.

De doelman: ,,We werden in het begin van het seizoen genoemd als kampioenskandidaat nummer een. Als je naar de selectie kijkt is dat zo gek nog niet. Er spelen een paar jongens bij ons die aanzienlijk hoger hebben gespeeld, dus ook bij ons was het verwachtingspatroon hoog. Die verwachtingen moet je wel waarmaken en dat is nog niet helemaal gelukt door soms wat tegenvallende resultaten.”

Van der Zwet doelt onder andere op de tweede wedstrijd van het seizoen die volkomen onverwacht met 2-3 verloren werd van LSVV’70 na kort voor tijd nog met 2-1 voor gestaan te hebben. Begrijpelijk dat de doelman daar niet uitgebreid bij wil stilstaan. ,,Hun beste speler, Jos van Beuningen, deed ons pijn met zijn drie doelpunten. Het is een geweldenaar, maar toch had het niet mogen gebeuren. Onderschatting is niet helemaal het woord, maar we namen het onbewust misschien te makkelijk op. Ook andere clubs noemden ons als mogelijke nummer een in de afdeling en dan wil je als ‘underdog’ wat laten zien natuurlijk. Dat hebben we in de wedstrijd te laat door gehad.”

De volle buit was ook niet haalbaar in de wedstrijd tegen Teylingen. ,,De klassieker wat mij betreft. Het was een wedstrijd van hoog niveau waarbij we elkaar geen centimeter wilden toegeven. Zij zijn net als wij een team waarbij de mouwen opgestroopt worden. Ik denk dat iedereen van die pot genoten heeft. Die ploeg wordt denkelijk de grootste concurrent wat betreft het kampioenschap. Meerburg heeft een jonge ploeg en doet het uitstekend. Over hen kan ik niet oordelen, omdat we er nog niet tegen gespeeld hebben. Zet ze toch maar bij kanshebber voor de titel.”

En dan is er nu de grote leegte. Van der Zwet loopt op de vaste speeldagen met de ziel onder zijn arm: ,,Verschrikkelijk die zaterdagen. Ik kan absoluut niet tegen niets doen. In mijn werk bij een jachthaven ben ik de hele dag bezig en vaak in de buitenlucht. Dat is mij op het lijf geschreven. Ik moet er niet aan denken om noodgedwongen thuis te werken. Vorige week zaterdag werd ik zelfs zo gek van op de bank hangen dat ik vrijwillig boodschappen ging doen bij Albert Heijn. Als uitje haha.”

Gevraagd naar de meest opvallende en waardevolle speler voor Warmunda twijfelt de doelverdediger: ,,Lastig, ik kan niet echt kiezen. Sjoerd Winkelman achterin en Kevin van Bentem voorin zijn beiden goud waard voor de club. Ze moeten samen maar uitvechten wie de prijs krijgt.”

Of ze dat dit seizoen nog kunnen doen is onzeker, maar Van der Zwet snakt ernaar om weer op het gras tussen de palen te staan. Opgegroeid op Sportpark Overbos wil hij nog even wat kwijt: ,,Veel mensen spreken over Warmoenda als ze het over ons hebben. Fout, het is Warmunda. Laat dat voor eens en altijd duidelijk zijn. Laatst zat ik in de bus hier toen er ook over Warmoenda werd gesproken. Je begrijpt dat ik gelijk ben uitgestapt.”

Warmunda in cijfers:

Ranglijst: 7-14-18-7 (4e)

Thuis: 4-7-11-4 (3e)

Uit: 3-7-7-3 (4e)

Grootste zege: Football Factory (5-0)

Grootste nederlaag: LSVV’70 (2-3)

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read