Arie van Duijn blijft hoofdtrainer van SJZ. De club en de trainer waren het daar heel snel over eens. Van Duijn is nu bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Haasbroek. Dat zijn wel twee ‘gebroken’ seizoenen omdat door Covid-19 alles anders is dan iedereen gewend was.

Katwijker Van Duijn ziet nog volop perspectief bij de groenwitten. ,,Voor zover nu bekend blijft de selectie voor 90% in takt. De twijfelaars weten nu wie er komend seizoen voor de groep staat en dat neemt wellicht bij hen de twijfel weg. Ik hoop eindelijk een volledig seizoen te kunnen draaien. Een prijs pakken en in ieder geval onze doelstellingen halen van beter voetbal spelen en progressie boeken.”

Van Duijn maakte in de zomer van 2019 de overstap van Valken’68 naar SJZ. Het eerste seizoen eindigde vanwege Covid-19 half maart 2020. Nadat het seizoen 2020-2021 nog wel begon werden in oktober, na slechts vier competitieduels, de lichten op rood gezet.

Er komt dus sowieso een derde hoofdstuk voor Van Duijn. ,,Belangrijk is dat de selectie met mij door wil. De spelers moeten het in mij zien zitten. Dat is het geval, nu kunnen we verder.”

TWEEDE SELECTIETEAM

Het is voor zowel Van Duijn als de Technische Commissie van groot belang dat er een tweede selectieteam komt. Dat is in het huidige seizoen niet het geval.
Van Duijn: ,,Ik weet dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een tweede elftal. Voor de club en de spelers is dat heel belangrijk. Het betekent wel dat je om twee elftallen te kunnen vormen de beschikking moet hebben over pakweg 30 tot 32 spelers. Er komen jeugdspelers door en die moeten we perspectief kunnen bieden. Ik wil jeugdspelers nu al laten meetrainen zodat zij kunnen wennen aan het seniorenvoetbal. En ik herhaal, er moet voor die gasten perspectief zijn, dat is er met een tweede selectieteam. Een aparte trainer voor het tweede elftal vind ik dan noodzakelijk. Belangrijk is ook dat het begeleidingsteam rond de selectie wordt aangevuld. Ook daar wordt hard aan gewerkt, meer kan je niet doen.”

ENTHOUSIASME EN PLEZIER

Voorzitter Tom van der Meer is blij dat Van Duijn verbonden blijft aan de club. ,,Opvallend is het enthousiasme, de inzet en het plezier binnen de selectie. Als je dat weet te bereiken, dan ben je in mijn ogen een goede trainer. Ook de Technische Commissie staat er volledig achter dat Arie blijft. Al is het door corona allemaal wel anders. Je hebt veel minder contact en als er contact is dan is dat veelal op afstand.”

“ ER WAS MAAR ÉÉN OPTIE”

Guus de Goede, aanvoerder van het eerste elftal, is zeer tevreden met de herbenoeming. Voor de selectie was er maar één optie: doorgaan met Arie van Duijn. Want het klikt uitstekend tussen spelers en trainer. Het is alleen balen dat we nu voor het tweede jaar op rij een gebroken seizoen hebben.”

De Goede vermoedt dat alle selectiespelers ook volgend seizoen nog op het veld staan. ,,Een enkeling twijfelt. Dat heeft vooral te maken met studie of omdat hij een jaartje ouder is geworden. Stoppen omdat corona in het spel is wil niemand.”

Met dank aan Gerard van der Hoeven, SJZ