vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryBernardus wint typische 0-0 wedstrijd

Bernardus wint typische 0-0 wedstrijd

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Bernardus ging zaterdag op bezoek bij Football Factory en hield aan dit treffen drie kostbare punten over. Een doelpunt van Jeffrey van der Heiden in de tweede helft was voor de Hazerswoude-Rijndijkers uiteindelijk voldoende om winnend van het veld te stappen (0-1).

Bernardus-verdediger Roel van der Zon keek terug op het treffen in Leiden:,, Het was denk ik een slaapwekkende wedstrijd voor de neutrale kijker. In de eerste helft is er door beide teams letterlijk nul keer op het doel geschoten. In de tweede helft speelden we iets beter en onze eerste doelpoging was direct raak. Rens Schakenbos legde de bal achter hun verdediging en Van der Heiden tikte de bal over hun keeper in het doel. Voor de rest speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld. We weten dat we geen hoogvlieger zijn in deze klasse, maar we willen wel graag wegblijven bij de onderste vier plaatsen en dat gaat wel lukken denk ik. Er zijn een paar sterkere ploegen in deze afdeling, zoals Teylingen waar we vorige week tegen speelden, maar daarbuiten zijn veel teams in deze klasse aan elkaar gewaagd. Daarom moeten we elke wedstrijd volle bak gaan om voor de puntjes te knokken. Het was alles bij elkaar dus geen beste wedstrijd, maar de punten zitten in de knip en daar gaat het om’’, besloot Van der Zon toch met enige tevredenheid.

Football Factory-verdediger Pieter Maat (overgekomen van DoCoS) was na afloop begrijpelijkerwijs wat minder tevreden: ,,Er waren deze wedstrijd voor beide ploegen weinig kansen en ik vond het een typische 0-0 wedstrijd. Dat je door een goaltje in de tweede helft toch nog verliest, dat is wel heel zuur, ja. Vlak voor tijd hadden we nog wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar verder dan een afgekeurde goal van mij vlak voor tijd kwamen we niet. Ja hoor, het bevalt me prima bij Football Factory. Ik ben een paar jaar geleden met Football Factory meegegaan naar het voetbaltoernooi in China, dus ik kende al wat mensen hier. Ik zie dat de club  zeker potentie heeft als studentenclub. We hopen dat door betere prestaties van ons eerste team onze aantrekkingskracht voor voetballende studenten te vergroten. De aanwas die we nu hebben komt voornamelijk van buitenlandse studenten, maar we hopen dat straks ook Nederlandse jongens die in Leiden studeren en nu nog bij hun club in hun oorspronkelijke woonplaats voetballen straks ook voor Football Factory zullen gaan kiezen’’, keek Maat hoopvol vooruit.

Football Factory – Bernardus 0-1 (0-0). 65. Van der Heiden 0-1

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Tijssens, Den Broeder, Maat, Gebauer,Milan, Van Weeren, Marx, Jacob, Benoit, De Koning.

Basisopstelling Bernardus: Enter, Rijnbeek, Van Tol, Van der Zon, Van der Werff, Vermeulen, Oudshoorn, De Boer, Schakenbos, Van der Heiden, Straathof.