dinsdag, april 23, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Broodnodige overwinning voor LSVV'70 op Bernardus

Broodnodige overwinning voor LSVV’70 op Bernardus

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op een waterkoude Kikkerpolder sleepte LSVV ’70 drie dure punten binnen door met 3-2 te winnen van Bernardus. De studentenploeg klom daarmee op de ranglijst en dat kwam op een goed moment gezien het gedrang onderin.

Doelman Dammes Waasdorp: ,,Wij waren erop gebrand om een overwinning te halen. Dat is ook mogelijk tegen een ploeg als Bernardus, al speelden zij zeker in de tweede helft goed voetbal. Als wij dit soort potten echter niet winnen dan wordt handhaving wel erg moeilijk.”

Van het begin af aan gaven de Leidenaren hoog druk. De ervaren spelers van LSVV trokken diverse slimmigheidjes uit de kast. Met overstapjes, hakjes en tactische loopacties kwamen zij vroeg in de wedstrijd al vaak voor het doel van Bernardus. De bezoekers waren compleet verrast. ,,Zij speelden heel makkelijk en dat lieten wij te veel gebeuren”, vond voorhoedespeler Bryan Straathof.

Rond de twintigste minuut leek de wedstrijd wat meer te kantelen en kwamen eindelijk ook de Hazerswoudenaren aan voetballen toe. Een eerste gevaarlijk moment brak aan toen Straathof met een eenmansactie vanaf rechts een aantal spelers passeerde, maar zijn schot was te zacht en recht op de doelman van LSVV af die niet al teveel moeite hoefde te doen. Het gaf wel aan dat de bezoekers wat brutaler werden.

Kort daarna viel een fraaie aanval te noteren over diverse schijven, maar ook nu was er geen afronding. Uit een voorzet, en even verderop, kopte Koen Schellingerhout vervolgens wel raak. Zijn teamgenoot Devlin Harkes volgde snel met een doelpunt, alleen gleed hij deze binnen in zijn eigen doel waarmee de stand weer gelijk was. Dit tot opluchting van LSVV’70.

Op slag van rust pakten de Leidenaren de voorsprong. Na een assist van Jochem van der Graaf gaf Thomas Loos met een strakke kopbal vlak onder de lat de studenten zicht op een goed resultaat. Het moet zuur gesmaakt hebben dat opnieuw Schellingerhout door gerommel van Waasdorp en de LSVV verdediging snel weer de 2-2 kon maken.

Waasdorp zag het met lede ogen aan: ,,Het is jammer dat we niet zorgvuldig uitverdedigden bij die doelpunten van Bernardus. Vanuit een scrimmage belandde de bal tot twee keer toe bij die nummer negen die daardoor even zoveel kon scoren.”

Het lukte de studenten na de rust weer om onder de druk vandaan te spelen en een goed opgezette aanval leidde tot een handsbal van een Hazerswoudse verdediger en de arbiter wees terecht naar de stip. Jos van Beuningen nam zijn verantwoordelijkheid en deed dat meedogenloos. Snoeihard en hoog door het midden velde hij het vonnis. Loon naar werken gaf de thuisploeg de voorsprong, al had op basis van de tweede helft Bernardus dat net zo goed verdiend.

Onder andere Freek Jansen en Waasdorp maanden hun team tot concentratie om de broodnodige punten binnen te halen. Alleen vielen op hun middenveld in het eerste kwartier na rust wel de nodige gaten en Bernardus zocht daarin hun kansen. Straathof: ,,Er is maar een manier om te winnen van een ervaren team als LSVV en dat is continu druk zetten. Daar zijn wij in deze wedstrijd veel te laat mee begonnen.”

De bezoekers bleven wel aandringen en de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Waasdorp moest met een knappe redding nog flink aan de bak en Jeffrey van der Heiden van Bernardus kopte nog over in zeer kansrijke positie. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker door Sven de Boer, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef zo 3-2 voor LSVV’70 en daar waren zij maar wat blij mee.

Waasdorp na afloop: ,,Mocht de winterstop dit jaar wat vroeger ingaan dan hebben wij de eerste helft van het seizoen in ieder geval met winst afgesloten. Dat voelt toch lekkerder dan dat we hier met lege hanen hadden gestaan.”

Soreverloop: Schellingerhout 0-1, 30. 1-1 e.d. Harkes 1-1 35. Loos 2-1 42. Schellingerhout 2-2, 55. Van Beuningen 3-2 (strafschop).

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Egberts, Van der Meij, Jansen, Leugering, Casteel, Van der Graaf, Groenendijk, Loos, Van Beuningen, Van der Meer.

Basisopstelling Bernardus: Enter, Harkes, Van der Werff, Rijnbeek, Van Tol, Vermeulen, Schakenbos, De Boer, Van der Heiden, Schellingerhout, Straathof.