HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenEerste thuiszege Teylingen, MMO slachtoffer

Eerste thuiszege Teylingen, MMO slachtoffer

-

Vierde Klasse A (zaterdag)- Met de maximale score en een doelsaldo van veertien voor en een tegen, uit de vier uitduels, verliepen de uitwedstrijden voor de ploeg van Teylingen trainer Rob Jonkman vrijwel rimpelloos. Met drie gelijke spelen, waarbij slechts driemaal het net werd gevonden van de tegenpartij waren de resultaten op eigen sportpark de Roodemolen echter teleurstellend.

Zaterdagmiddag doorbraken de roodzwarten de reeks van gelijke spelen. MMO, de ploeg van trainer John van Berkel, werd hier het slachtoffer van. Na een 1-1 ruststand werd de ploeg uit Hoogmade na rust compleet weggespeeld. De uitstekend keepende Albin van Wieringen behoedde zijn ploeg voor een nog forsere nederlaag dan de 4-1 die het scorebord uiteindelijk aangaf.

De Sassenheimers, met verreweg de meeste balcontacten, konden het gegroepeerd spelend MMO aanvankelijk niet lastig maken. Het eerste schot tussen de palen kwam zelfs van de gasten. De eerste kans van de thuisploeg, na een kwartier spelen, kwam op naam van Tom van der Vlugt. De speler schoot rakelings naast. De manschappen van coach Jonkman waren eerder tegenstander van zichzelf dan van de bezoekers. De ploeg met sterkhouder Martin van Eeuwijk op de bank (druk zaalvoetbalprogramma, WM)  kreeg na een klein half uur de verdiende voorsprong. Mike van der Zon werd op de linkervleugel weggestuurd en schoot in de korte hoek de 1-0 binnen.  De mannen van coach Van Berkel waren vooral via de lange bal gevaarlijk. De gelijkmaker van Jelle van Tol viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht maar was niet minder fraai (1-1).

Na rust stelde de thuisploeg snel orde op zaken. De treffer waar Teylingen in de eerste helft lange tijd op zoek naar was geweest, werd al in de eerste minuut na rust gescoord. Pascal de Ridder verlengde knap een dieptepass: 2-1. Kort daarop had Van der Zon de pech dat zijn vliegende schot rakelings over de deklat scheerde. De titelkandidaat kreeg in het eerste kwartier van de tweede rondgang al meer kansen dan in de gehele eerste helft.

De groen-witte formatie van Van Berkel kreeg kort na de 2-1 nog wel een kans op de gelijkmaker. Doelman Dennis Nouland voorkwam de treffer echter. Als de wedstrijd al niet gespeeld was, dan maakte Van der Vlugt aan alle onzekerheid een einde door een assist van De Ridder fraai binnen te koppen: 3-1. Ondanks dat de bezoekers met een voorbeeldige inzet streden werden ze overlopen door het in de tweede helft sterk spelende Teylingen.

Het slotakkoord van Cas Pouwels was het mooist van de middag. De bal kwam stijf in de kruising tot stilstand (4-1). De thuisploeg revancheerde zich met de ruime thuiszege voor de ietwat magere behaalde resultaten in eigen huis.

,,De 2-1 direct na rust was de nekslag voor ons, maar we kregen nog wel de kans op de 2-2’’,  sprak verliezend trainer Van Berkel na afloop. ,,Zij zijn een klasse beter dan wij. Het is dat wij een goede keeper hebben anders was de uitslag nog hoger uitgevallen.” Van Berkel houdt evenwel vertrouwen in de goede afloop.

Collega trainer Jonkman was in de rust boos en na de wedstrijd meer tevreden over zijn ploeg. ,,De eerste helft waren we veel te gemakzuchtig. Veel tegenstanders parkeren de bus voor hun strafschopgebied, dan moet je scherp blijven. Wij zijn zelf onze grootste tegenstander. Over de tweede helft ben ik tevreden. Ze hebben het opgepakt.”

De maker van de 1-0, Van der Zon:  ,,We hebben in de rust flink op onze donder gehad en dat heeft de uitwerking niet gemist. De eerste helft was matig van onze kant. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft rechtgezet. Bij de treffer van die gasten stond het niet goed. We wisten van de lange bal die zij speelden. We hebben alle vertrouwen dat we meestrijden voor de titel.”

Teylingen-MMO 4-1 (1-1). 26. Van der Zon 1-0,  35. Van Tol 1-1. 47. De Ridder 2-1,  55.. Van der Vlugt 3-1, 70. Pouwels 4-1.

Basisopstelling Teylingen:  Zonjee, Van de Nouland, Mark van der Vlugt, Van der Heijden, Mansour, Zwetsloot, Pouwels, Van der Zon, Tom van der Vlugt, Hoogkamer, De Ridder.

Basisopstelling MMO:  Van Wieringen, Ouwerkerk, Visser, Van der Star, Van der Hoorn, Van der Meer, Zwaan, Tom Disseldorp, Van Tol, Jeroen Disseldorp, Bakker.