HomeVierde klasseMeerburgHet had zo mooi kunnen zijn voor publiek..

Het had zo mooi kunnen zijn voor publiek..

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Ondanks dat de weersomstandigheden niet helemaal meewerkten en de lichtinstallatie de hele wedstrijd aanstond, blijft het echt jammer dat er bij deze wedstrijd tussen twee technisch en aanvallend ingestelde teams alleen direct betrokkenen aanwezig mochten zijn. De twee ploegen maakte er een aantrekkelijke wedstrijd van, die verdiend door de Zoeterwoudenaren werd gewonnen: 6-3. Zij die er normaliter bij zouden zijn geweest, hadden gewis genoten.

De uitslag was een logisch gezien het verloop van de competitie, Meerburg heeft na de nederlaag in het openingsweekend tegen Teylingen alleen nog maar gewonnen en de Leidenaren hebben uit de laatste vijf wedstrijden maar twee puntjes bijeen geschraapt.

Het fluitsignaal had nog maar net geklonken of Floris Hazenberg werd de diepte ingestuurd en met een diagonaal schot scoorde hij het openingsdoelpunt. De wit-zwarten bleven de betere ploeg en de snelle en behendige Luc Schade schoot alleen voor de keeper tegen hem op. De bezoekers lieten ook vlotte combinaties zien en na ruim twintig minuten kon Mike de Rooy een venijnig schot van Aymen Mizab niet klemvast houden en bij de terugkaatsende bal werd een Roodenburger vastgehouden. De toegekende strafschop was wel aan Mohammed Matoug besteed (1-1).

Uw verslaggever is er zich terdege van bewust dat hij toch zeker bevoorrecht is dat hij nog live een wedstrijd kan bekijken, maar toch moet er niet te lichtvaardig over worden gedacht. Tussen de dertigste en vijfendertigste minuut werd er namelijk vier keer gescoord. ‘So what’ hoor ik u zeggen. Uw verslaggever wil natuurlijk wel de oorsprong van het doelpunt duiden en de afmaker, maar ook geven wij via een app en twitter de tussenstanden en doelpuntenmakers door voor onze vele volgers. Als je daarmee bezig bent en de volgende ligt er al weer in, dan valt dat niet mee. Daarom wil ik bij deze de bank van Meerburg bedanken en ook de jarige voorzitter Leon Kloos die respectievelijk de doelpunten van Schade, wederom dezelfde Hazenberg, Matoug en topscorer Max van Steen die zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte, hebben doorgegeven. Zodoende werd de ruststand bij 4-2 bereikt.

Vijf minuten na rust maakte Hazenberg zijn (valse) hattrick compleet nadat hij via een steekbal alleen voor de doelman werd gezet. De speler zelf: ,,Er lag een hoop ruimte achter hun verdediging en daar hebben wij goed van geprofiteerd. Ik speelde met Max (van Steen, red.) in de spits en het is heerlijk voetballen met hem. Je kan goed zien dat hij op een hoger niveau bij FC Rijnvogels heeft gespeeld. Ik ben bang dat ik ondanks mijn drie doelpunten vandaag hem niet meer ga achterhalen. Het gaat heerlijk, ondanks het feit dat ik er een jaar uit ben geweest door een operatie aan mijn heup en totaal twee jaar niet heb gevoetbald. Volgende week is het eeuwig zonde dat er niet met publiek kan worden gespeeld. Dan spelen we tegen SJZ, altijd een aparte wedstrijd. Een van mijn vrienden is linksback bij SJZ, dus die kom ik nog wel tegen.” Hazenberg werd eerder gewisseld en tijdens ons gesprekje maakte zijn broer Simon de 6-3, de wedstrijd was al lang gespeeld, maar zijn blijdschap sprak boekdelen.

De bezoekende ploeg had het in de tweede helft verdedigend wat beter voor mekaar. Toch was tweevoudig doelpuntenmaker Matoug niet helemaal tevreden: ,,We gaven teveel ruimte weg en tegen een tegenstander als vandaag is dat killing. Tegen deze ploegen moeten we in principe de punten niet halen. Dat moeten we volgende week tegen Football Factory gaan doen en tegen andere laaggeplaatste ploegen. We hebben voldoende technisch vermogen in onze ploeg en ik heb er vertrouwen in dat wij van de onderste drie plaatsen weg kunnen blijven. Ik moet echt niet aan de vijfde klasse denken, met tegenstanders waarbij we ook nog eens verder moeten reizen.”

Volgende week staat er voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, de Rijndijk-bewoners gaan met de fiets naar het Dorp om hun koppositie tegen SJZ te verdedigen en op Sportpark Noord hoopt Roodenburg dus tegen de studentenclub eindelijk weer eens een driepunter te scoren en zo afstand te nemen van de onderste regionen.

Meerburg-Roodenburg 6-3 (4-2). 04. F. Hazenberg 1-0, 22. Matoug 1-1, 31. Schade 2-1, 32. F. Hazenberg, 33. Matoug 3-2, 35. Van Steen 4-2, 51. F. Hazenberg 5-2, 71. Bouhchiaf 5-3, 88. S. Hazenberg 6-3. Scheidsrechter: Van den Dop

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, S. Hazenberg, Glasbeek, Van Steen, F. Hazenberg, Schade, Van Braak, M. Paulides, Straathof, L. Paulides, Klumperman.

Basisopstelling Roodenburg: Sakr, Bardaa, Oulmoudem, Rijsdam, Zoulali, Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Mizab, Serraj, Bouchlaf.

Note redactie: voor meer foto’s, zie de eerder geplaatste fotoreportage met dank aan Hennie Muller.