maandag, april 15, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusKoen Schellingerhout (Bernardus): ,,Niet het lachertje van de vierde klasse"

Koen Schellingerhout (Bernardus): ,,Niet het lachertje van de vierde klasse”

-

Bernardus staat na zes gespeelde wedstrijden op een tiende plek met 7 punten. Aanvaller Koen Schellingerhout (20) vindt dit te pover voor de kwaliteiten die Bernardus heeft. Ook blikt de aanvaller vooruit op de wedstrijd tegen het ongeslagen SJZ.

,,Na zes gespeelde wedstrijden kunnen we denk wel stellen dat we een wisselvallig begin hebben gehad. We begonnen goed tegen MMO, waren de betere ploeg tegen SJC waar we toch onderuit gingen. Tegen Teylingen en Meerburg, die op papier toch wel wat beter zijn, hebben we ook daadwerkelijk niks te vertellen gehad, om het zo maar heel hard te zeggen. De winst op Football Factory was okay te noemen. Tegen Kickers’69 behaalden we een gelijkspel, alleen was daar meer uit te halen.”

De aanvaller van Bernardus weet waar de pijnpunten liggen en merkt dat er wel verbetering is in het spel van de ploeg uit Hazerswoude. ,,We merken dat het verdedigend wel goed staat, maar dat we eigenlijk gewoon te weinig kansen creëren en afmaken. Het is een wisselvallig seizoen waarin we meer punten hadden moeten pakken, en dat we in de wedstrijden tegen de wat betere teams toch wel te weinig van onszelf laten zien. We kunnen als een blok staan en de bal tegenhouden, alleen aanvallend brengen we nog te weinig gevaar. We werken hard om dit te verbeteren en aan ons de taak om dit nu ook in de wedstrijden te laten zien.”

Zaterdag moet het elftal van Ron Paling op bezoek in Zoeterwoude Dorp. Daar wacht SJZ. De club uit Zoeterwoude is nog ongeslagen in de vierde klasse en dus zal Bernardus goed voor de dag moeten komen om tegenstand te bieden. ,,Ja het is een lastige ploeg die in het begin lastig tot scoren kwam, maar ze hebben wel gewonnen van Woubrugge (6-2). Het is een team dat nu op dreef is en wij zullen wel de underdog zijn in deze partij maar ik denk ,na de afgelopen twee vrije weken, wel duidelijk is geworden dat we allemaal wel het gevoel hadden dat we nooit meer zoiets willen laten gebeuren als tegen Meerburg en tegen Teylingen. Ik denk dat er in die zin ook wel een knop is omgezet dat we van tevoren niet gelijk het gevoel hebben van wij zijn kansloos. Blijft staan dat SJZ uit een lastige klus zal worden. Zij zijn op papier beter. Maar we willen hoe dan ook met opgeheven hoofd het veld verlaten. Kansen liggen er altijd.”

De knop bij de Rijndijkers is in elk geval wel om. Na een goed gesprek met elkaar is er weer extra motivatie om te laten zien dat Bernardus in de vierde klasse thuis hoort. ,,We hebben veel getraind in de vrije twee weken die we hadden en we hebben met elkaar even gezeten. Want we willen vooruit, we hebben goed overlegd hoe we het beter gaan aanpakken. Dat is echt een enorm goed gesprek geweest en hierdoor is wel gebleken dat we extra gemotiveerd zijn om te laten zien dat wij Bernardus zijn, en dat we niet het lachertje van de vierde klasse willen worden. Ik denk dat handhaving voor ons het voornaamste doel is, echter ambiëren wij een plek in het linkerrijtje, wat zeker niet onmogelijk is”, aldus Koen Schellingerhout.

Must Read